SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

125 szalmonellafertőzéses eset, főleg kisgyermekek körében - több európai országban is visszahívták a következő Kinder tojásokat

Németh Noémi [cikkei] - 2022-04-06
Összefüggést találtak a fertőzéses esetek és a megjelölt termékek között - azonnali hatállyal kivonták a forgalomból az esetlegesen érintett csokikat. A termékvisszahívás csak a Belgiumban gyártott, és a cikkben megjelölt érvényességi idejű csokitojásokra vonatkozik.
125 szalmonellafertőzéses eset, főleg kisgyermekek körében - több európai országban is visszahívták a következő Kinder tojásokat

Elővigyázatosságból vonják ki a forgalomból a következő Kinder csokikat

A Kinder csokikat gyártó Ferrero elővigyázatosságból hívja vissza a termékeket: a Belgiumban gyártott 20 grammos Kinder Surprise tojásokat, és a 3 db 20 grammos Kinder Suprise tojásból álló csomagokat - ezek közül is csak azokat, melyek lejárati dátuma 2022.07.11. és 2022.10.07. közé esik - jelent meg a LADbible oldalán.

A vizsgálatokra azért van szükség, mert összefüggést találtak szalmonellamérgezéses esetek és a megjelölt termékek között. Az eddig bejelentett 125 eset az Egyesül Királyságban, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Írországban és Svédországban történt, főleg kisgyermekek körében - olvasható a Politico oldalán.

Bár eddig egyetlen csokoládé esetében sem lett pozitív a szalmonellateszt, az érintett termékeket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból.

Arra kérik a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a fenti adatokkal ellátott csokikat.

FRISSÍTÉS: Időközben a Nébih is kiadta a figyelmeztetést és kiderült, hogy Magyarországra is érkezett a szalmonellával fertőzött Kinder csokiból - még több terméket vontak ki a forgalomból


A szalmonellafertőzés tünetei

Az első tünetek a fertőzött élelmiszer elfogyasztása után pár órával, vagy 1-2 nappal később jelentkeznek és általában 2-10 napig tartanak. A leggyakoribb tünet a hasmenés, hányinger, hányás, de előfordulhat hasi fájdalom, láz, hőemelkedés, gyengeség és görcsök is.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja