SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Orvosi csoda: 6 gyerek mellé születtek a négyes ikrek

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-09-06
Összesen nyolcan voltak és tudták, hogy meg fog változni az életük, de azt nem gondolták, hogy ennyire: hirtelen 12 fős lett az ausztrál család. 729 000 gyermekszületésből csak egy esetben jönnek világra négyes ikrek.
Orvosi csoda: 6 gyerek mellé születtek a négyes ikrek

Megkértem, hogy indítsa újra a gépet, hátha más babáit is látja

Breeanna Meads-nek és Kwenton Demnarnak is volt már három-három gyereke az előző kapcsolatából. Az ausztrál pár nagyon szeretett volna egy közös babát is, ezért úgy döntöttek, hogy belevágnak a babaprojektbe - számolt be róla a 7News.

Az első sokk akkor érte őket, amikor elmentek vizsgálatra, és kiderült, hogy bizony nem csak egy baba van a kismama pocakjában. 

Kiderült, hogy négyes ikrekkel várandós. A fogantatás természetes úton történt, ebben az esetben pedig nagyon ritka, hogy négyes ikrek születnek. 90 százalékban ez csak orvosi technológiával lehetséges, ezért is számít szinte csodának, hogy négy baba született egyszerre. A Stanford Egyetem Orvostudományi Karának kutatása szerint 729 000 gyermekszületésből csak egy esetben jönnek világra négyes ikrek.

"Amikor az orvos közölte velünk, hogy nem egy, hanem kettő, vagyis három baba van, aztán pedig még egy negyediket is látott, azt mondtam neki, hogy inkább indítsa újra a gépet, mert lehet, hogy az más babáját is mutatja, de kiderült, hogy nem erről van szó" -  idézte fel az emlékeit az édesapa.
 


 

Nehéz lesz tíz gyerekkel, de együtt mindent megoldanak

A kicsik 10 héttel korábban születtek, mint a kiírt időpont, de ez az ikerszüléseknél teljesen természetes. Június 27-én látták meg a napvilágot, és néhány hónapig kórházban kellett maradniuk, hogy megerősödjenek. 

A szülők azt mondták, hogy nagyon nehéz volt nekik az első időszak, látni a gyerekeiket úgy, hogy csövek és monitorok veszik őket körül. Nemsokára haza is vihetik őket, már csak egy babának van szüksége légzéstámogatásra. 

A babák a Nova, Kingsley, Emerson és Olly neveket kapták. Nagyon várja őket már haza hat testvérük.

A szülők pedig felkészültek arra, hogy jelentősen meg fog változni az életük tíz gyerekkel, de egyáltalán nem bánják, hogy így alakult. Több gyereket azonban már biztosan nem szeretnének, ezért az édesapa elkötteti majd magát. 

Indexkép: 7news.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja