SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nem nyitnak ki jövő pénteken a XV. kerületi óvodák - 136 óvodai dolgozó csatlakozik a pedagógussztrájkhoz

Németh Noémi [cikkei] - 2022-10-13
2022. október 21-én nem fogják felvenni a munkát a XV. kerületi óvodák dolgozói, így az intézmények aznap egyáltalán nem tudnak gyermekeket sem fogadni.
Nem nyitnak ki jövő pénteken a XV. kerületi óvodák - 136 óvodai dolgozó csatlakozik a pedagógussztrájkhoz

A kerület összes tagóvodája zárva tart 2022. október 21-én

A dolgozók így szeretnék kifejezni a változás iránti igényüket.

Rákospalota óvodáskorú gyermekeinek nevelését 3 összevont óvoda látja el: a Rákospalota Összevont Óvoda, a Hétszínvirág Összevont Óvoda és az Újpalotai Összevont Óvoda. A három intézmény dolgozói példátlan összefogással úgy döntöttek, hogy polgári elégedetlenségben vesznek részt, és egységesen megtagadják a munka felvételét jövő pénteken.
 


 

A tanárokhoz hasonlóan az óvodákban dolgozó kollégák is súlyos megélhetési gondokkal küzdenek az alacsony fizetés miatt, de szembe kell nézniuk a megbecsülés hiányával is. A kerület dolgozói most a figyelemfelkeltés utolsó módjához nyúlnak - ezért tartanak zárva a XV. kerületi óvodák aznap.

Egymást érik a pedagógustüntetések az utóbbi hetekben, hónapokban: már diákok és szülők is tömegesen állnak ki a tanárok mellett. A legutóbbi tüntetésen, október 5-én több tízezren vettek részt. Nézd meg fényképes beszámolónkat!
 

hídfoglalás pedagógus tüntetés

Az előzményekről pedig itt írtunk bővebben.

Olvasd el ezt is: 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja