SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat a BKK közleménye szerint

Családinet [cikkei] - 2024-03-06
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen igénybe vehessék a fővárosi közösségi közlekedést, mindenképpen szükséges az érvényesítés - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat a BKK közleménye szerint

Azt írták, a felsőoktatásban tanulók esetében a diákigazolványt félévente matricával kell érvényesíteni, mert a tanulóbérlet csak érvényes diákigazolvánnyal használható.

Akinek a 2023/2024-es tanév I. félévére érvényesítették a diákigazolványát, az a legkésőbb március 31-i érvényességi kezdetű tanulóbérletet használhat a havi bérlet lejáratáig.

Hozzátették: a diákigazolvány érvényesítése nélkül a hosszabb érvényességi idejű (például negyedéves) bérletek sem használhatóak.

Kitértek arra is, hogy akinek megszűnik a hallgatói jogviszonya és bevonják a diákigazolványát, az egy papír alapú, sorszámozott igazolást kap. Ezen szerepel, hogy március 31-ig érvényes; ezt az állandó diákigazolványra vonatkozó szabályok szerint lehet felhasználni az utazási kedvezményekre való jogosultság igazolására.

Forrás: MTI

Nyitókép: depositphotos

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja