SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egyensúlyteremtés a család és karrier között: az IT szektor lehetőségei

Családinet [cikkei] - 2024-07-17
Létezik ma egy rossz társadalmi berögződés, miszerint a nőknek életük minden területén érdemes a maximumot nyújtani, legyen szó karrierről vagy családi életről. Azonban rendben van, ha nem mindig sikerül tökéletes egyensúlyt találni a munka és a magánélet között.
Egyensúlyteremtés a család és karrier között: az IT szektor lehetőségei

A legfontosabb, hogy kiegyensúlyozottak legyünk, akár a családunkkal, akár a munkánkkal kapcsolatban. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogyan könnyíthetjük meg a munka és a magánélet egyensúlyának kialakítását, és milyen munkakörök lehetnek ebben segítségünkre, ha karrierváltáson gondolkodunk.

Időmenedzsmenttel az egyensúlyért

A magánélet és a munka életünk két legfontosabb területe, mégis nagyon nehéz ezeket úgy összeegyeztetni, hogy az a lehető legkevesebb stresszel járjon. Az egyensúly megteremtésének egyik legfontosabb eszköze az időmenedzsment. Ha képesek vagyunk pontosan megtervezni mindennapjainkat, lehetőségünk nyílik egy jól követhető napi rutin kialakítására. Bár a tervezés egyszerűnek tűnhet, a megvalósítás már nehezebb feladat, azonban a titok abban rejlik, hogy minél jobban és minél többször igyekezzünk tartani magunkat a kialakított ütemtervhez. Minél gyakrabban sikerül a terv szerint végig vinni napjainkat, annál valószínűbb, hogy a kialakított rutin szokássá válik, így könnyebben találunk egyensúlyt a különböző teendők között.

A mai modern világban a nőknek nemcsak háziasszonyként, hanem számos más területen – például a munkaerőpiacon – is helyt kell állniuk. Ilyenkor érdemes megvizsgálni, hogy valóban olyan pozíciót töltünk-e be, amely lehetőséget nyújt az egészséges egyensúly fenntartására.

Karrierváltás az egyensúly érdekében

A karrierváltás lehetősége izgalmas utazást jelenthet, amely új perspektívákat és fejlődési lehetőségeket kínál. A modern munkaerőpiac rugalmasabb és nyitottabb, mint valaha, és számos iparág – különösen a technológiai és kreatív szektorok – örömmel fogadják azokat, akik más területekről érkeznek, friss szemléletet és új készségeket hozva magukkal.

Az online tanfolyamok, képzések és mentorprogramok hozzáférhetővé tették az átképzést, lehetővé téve, hogy bárki, bármikor új karriert építhessen anélkül, hogy 3-4 évig újra az egyetemi padokat koptassa. Sokak számára meglepő lehet, hogy Magyarországon jelenleg nincs szoftvertesztelési szakirány az egyetemi oktatás keretein belül, mégis egy remek karrierlehetőséget kínál nőknek és férfiaknak egyaránt.

Egy szakma, amely nem csak férfiaknak való

A PROGmasters adatai szerint az egyik legkeresettebb informatikai szakmában, a szoftvertesztelésben a nők aránya közel 50 százalék hazánkban. Ez is azt mutatja, hogy az informatika területén is érdemes elfelejteni a női munkavállalókkal kapcsolatos sztereotípiákat. A karrierváltást tervező nők számára a különböző, munka mellett is végezhető képzések kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy belépjenek egy kiemelkedő fizetést és karriert nyújtó szakmába.

A szoftvertesztelő állás számos előnnyel kecsegtet, különösen a nők számára, akik a karrier és a család közötti egyensúlyt keresik. Először is, a szoftvertesztelés gyakran rugalmas munkaidőt és távmunkalehetőséget kínál, ami ideális azoknak, akik otthonról szeretnének dolgozni, miközben a családi kötelezettségeiket is szem előtt tartják. Ráadásul, ha szeretjük a kihívásokat és az új dolgok felfedezését, a szoftvertesztelés remek lehetőség. Minden nap valami újjal találkozhatunk, folyamatosan tanulhatunk, és fejleszthetjük a képességeinket. A technológiai iparban dolgozni azt is jelenti, hogy egy dinamikus, gyorsan fejlődő környezetben találjuk magunkat, ahol mindig van hová előre lépni.

Forrás: FrontEndART

Nyitókép: depositphotos

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja