SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Formák a Feng shuiban II.

Kókai Kata [cikkei] - 2007-03-12
Bárki könnyedén megállapíthatja saját KUA számát, mely a későbbiekben nem csak a lakberendezésben, de az öltözködésben is fontos szerepet kap. A kínai kultúrában a Feng shui hagyománya nem kizárólag a lakás, és az azt körülvevő tér elrendezésére, de a mindennapos ruha, cipő és ékszer viseletre, sőt, a hajformára is.
Formák a Feng shuiban II.

Ruha, ékszer és hajviseleti tippek a formákhoz

Csíkos minta (fa elem): Tökéletes minden ruhadarab és kiegészítő, ami ilyen mintával rendelkezik: hajszál csíkozású nadrág, szálkoptatott farmer, csíkos harisnya, esetleg táska, de ha több vékonyabb övet vagy karkötőt viselünk egyszerre, a célnak az is megfelel. Nem is beszélvén a vékony melírcsíkokról, vagy a különleges fonásmintákról melyek a hajat varázsolják csíkos mintázatúvá.

A-vonalú (tűz elem): illetve háromszög mintájú formák: trapéznadrág, vagy trombitaujjú felsőrész. Háromszög alakú táska, vagy esetleg melltartó. A hajviseletet tekintve talán a copf a legmegfelelőbb, de egy különleges, háromszög formájú csatt, esetleg konty is megfelel a célnak. A cipőt tekintve legjobb a hegyesorrú, melynek eleje háromszöget formáz.

Kockás minta (föld elem): Minden ami négyzethálós mintázatot ölt tökéletes, idén egyébként is roppant divatos a rombuszminta, melyet pulóveren, harisnyán vagy akár szoknyán egyaránt hordhatunk. Táskából érdemes kockát formázót választani, s a cipőből is előnyösebb a szögletes fazon. A hajviselet már nehezebb kérdés, éppen ezért megoldható a "kockásítás" ha például dobókockákkal díszített hajgumit választunk. Szemüvegből pedig csakis a szögletes jöhet szóba.

Kerek formák (fém elem): Minden amin kör alakú minták találhatóak tökéletes. Ékszerekből pedig hatalmas a bőség a kerek formákat tekintve, hiszen mind az övek, mind a karkötők, mind a láncok eleve erre rendeltettek. Különlegességként választhatunk egy kerek táskát, aminek a formája a régi kalapdobozokéval vetekszik. A hajvisleletet tekintve, pedig a hajgumik, esetleg a fejet diszkréten körülfogó hajpántok is megfelelőek lehetnek.

Hullámos formák (víz elem): Tökéletes minden, ami hullám mintára emlékeztet, például egy felsőrész, mely a tengert ábrázolja. A gyűrt anyagú ruhák is hullámos hatást keltenek, ezért célszerű ilyeneket is választani. Övet. karkötőt vagy láncot is igyekezzünk olyat hordani, ami emlékeztet a hullám motívumra. A hajvisletet tekintve pedig igazán egyszerű a feladat, hiszen a hullámos roppant előnyös.

A Feng shui szerint kiemelt fontosságú, hogy ruháink mindig tiszták és jó állapotúak legyenek. A koszos, vagy szakadt ruha, legyen bármilyen formájú mindenképpen rossz energiákat hordoz magában, szegénységet, balszerencsét jelképez, így amellett, hogy jól választjuk meg ruháink formáját ügyeljünk kinézetükre, állapotukra és illatukra is.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja