SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Készítsünk egyedi Adventi Naptárat szeretteinknek!

Családinet [cikkei] - 2010-11-30
Az alábbi ötletes adventi naptárak meghittebbé, egyben izgalmasabbá teszik a karácsony előtti várakozást.
Készítsünk egyedi Adventi Naptárat szeretteinknek!

Néhány ajándék ötlet az adventi naptárhoz: illatgyertya, illatos papírzsebkendő, rövid versek, történetek, könyvjelző, fénykép, saját készítésű keksz, ajakápoló, kézkrém, meleg zokni, stb.

Adventi naptár „nasivadászattal”

nasivadaszat_naptarNem kell hozzá más, csak 24 feladat és jó rejtekhelyek. Ja és nem árt, ha együtt lakunk a megajándékozottal, hiszen mindkettőnknek jól kell ismerni a lakást vagy a kertet.

Készítsünk 24 számozott kártyát, melyekre írjunk fel egy-egy feladatot, aminek segítségével a naptár tulajdonosa  megtalálhatja az apró ajándékokat. Példa: „a meglepetésedet ma egy kis zárható szekrényben találod” (ez a postaláda). Vagy: „a mai ajándékod egy piros pöttyös kerek tárgy mellé bújt el”. Azzal is fokozhatjuk az izgalmakat, hogy minden nap meg kell oldani egy aprócska feladatot, amit felírtunk a kártyákra (pl: számolás, egy dal eléneklése, stb.), és csak ezután szabad kibontani a karácsonyi szalvétába csomagolt csokiszeletet, cukorkát, vagy gyümölcsöt.


Adventi naptár ajándéktasakból

ajandektasak_naptarSzükséges eszközök:
24 kis ajándék,
pamutszál vagy ajándékkötöző,
kis formára vágott táblácskák vastagabb papírból,
csomagoló papír,
egy karácsonyi ajándéktasak,
cellux, ceruza, olló.

Először csomagoljuk be egyenként a 24 kis ajándékot egy-egy díszpapírba. Második lépésben kössünk, vagy ragasszunk minden csomagra egy olyan hosszú szálat, mint amilyen magas a tasak, a másik végét erősítsük hozzá a kis papírtáblácskákhoz, amelyeket előzőleg tetszőleges formára kivágtunk és ráírtuk a számokat. Most helyezzük csökkenő számozással a tasakba az ajándékokat, így elkerüljük, hogy összegabalyodjanak a zsinórok.
Esetleg a kis táblákat odaragaszthatjuk a tasak széléhez, nehogy belecsússzanak.


Adventi naptár vállfával

Nem kell hozzá más, mint kis dobozkák (pl. gyógyszeres, csokis, stb.), színes festék, szalvéta, dekupázsragasztó és egy fából készült vállfa.

Fessük ki, vagy díszítsük szalvétatechnikával a dobozkákat, számozzuk be őket, tegyünk mindegyikbe egy-egy apró édességet, majd ragasszunk rájuk egy-egy zsinórt. Akasszuk  a kis csomagocskákat a vállfa keresztben lévő rúdjára és készen is van az adventi naptárunk!


Mutatós felakasztható adventi naptár


dekoraltiv_adventi_naptarAmire szükségünk van:
Ajándékkötöző szalag, szalvéta vagy apró tasakok, madzag, arannyal író zselés toll.
Az ajándékokat becsomagoljuk egy-egy szalvétába vagy kis tasakba. A batyuk végére rákötjük a díszszalagot. A batyuk aljára ráírjuk arannyal a számot. Ezután felfűzzük őket a zsinórra. Amikor elkészült, felakaszthatjuk a falra, vagy az ajtó fölé. Ez a naptár nagyon dekoratív!


Vágjuk a centit karácsonyig - adventi naptár kockákból

kockasablonSzükséges eszközök:
1 régi öv, színes kartonlapok, olló, színesceruzák, kivágott kis képecskék, papírragasztó.

A mellékelt (kattintással kinagyítható) rajz alapján készítsünk 24 db kockát a kartonlapokból. A dobozkákat díszíthetjük rajzokkal, kis képekkel, majd számozzuk be őket 1-től 24-ig. Ezután töltsük meg a kockákat apró édességekkel, játékokkal, majd ragasszuk le mindegyiket. Ezután úgy ragasszuk fel a kis csomagokat az övre, hogy a 24-es doboz legyen legfelül, majd alatta csökkenő sorban a többi. Végül az övet akasszuk fel valahova a csatjánál fogva,  és a megajándékozott minden nap levághat róla  egy kockát (ezért fontos, hogy olyan övet válasszunk, amelyre már nincs szükségünk).

5 további szuper, házi adventi naptár itt: Csináld magad adventi naptár

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja