SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Beszél a testünk

[cikkei] - 2004-03-10
Valahonnan megsejtjük, hogy az egyik férfikollégánk belehabarodott a szőke kolléganőbe. Érezzük egy ismerősön, hogy nem kedvel minket, pedig sosem mondta. Honnan a boszorkányos képesség?

Beszél a testünk

Nincs benne semmi boszorkányság. Pusztán arról van szó, hogy érzékeljük az emberek metakommunikációját. Ugyanis szóban viszonylag könnyű hazudni, a testünk azonban mindig őszintén beszél. Kis odafigyeléssel pedig profivá válhatunk az emberi kapcsolatok metakommunikációs jeleiben.

Ha egy nő fel akarja hívni magára egy férfi figyelmét, többféle testjelzést szokott adni. Nyalogatja a száját, dobálja a haját, gyakran fordítja úgy a kezét, hogy jól látsszon a csuklója, vagy éppen néha kibillenti a sarkát a magas sarkú cipőből.

Ha egy férfi szeretne valami hasonlót elérni, akkor kevésbé feltűnő jeleket használ. Cipője orra biztosan a kiválasztott nő felé néz. Ingét, pulóverje nyakát igazgatja. Beletúr a hajába, cowboly– os, kicsit agresszív tartást vesz fel.

De persze a szemek játékával lehet a legnagyobb hatást elérni. Ha fel akarjuk kelteni valakinek az érdeklődését, a következőt kell tenni:

Nézzünk bele a szemébe egy másodpercre, aztán forduljunk el. Kis idő múltán újra keressük meg a tekintetét, de már hosszú másodpercekig tartsuk fogva a pillantásunkkal. És aztán ne nézzünk rá. Garantált, hogy pár perc múlva magunkon fogjuk érezni a szemét, hisz nem tudja eldönteni, érdeklődünk – e iránta, vagy sem. És ha ezt teszi, nyugodtan megjutalmazhatjuk egy kis mosollyal, hogy ne hagyjuk bizonytalanságban.

Az egymás közötti távolságok is árulkodóak lehetnek. Ha a két ember közti távolság kisebb, mint körülbelül fél méter, akkor bizonyára nagyon közeli kapcsolatban állnak egymással. Ha az egyikük folyton közelebb lép, de a másik hátrál, akkor ő nem akar közelebb kerülni a másikhoz. Ha mindketten összefonják a karjukat maguk előtt, akkor valamilyen módon bezárkóznak, nem akarnak megosztani valamit a másikkal. Ha valaki előredőlve figyel, nagyon érdekli, amit hall. Ha hátradől, és keresztbefonja a karjait, elvesztette az érdeklődését.

A legérdekesebb talán az, hogy hogyan hazudunk. Legtöbbször az orr végigsimításával, a száj eltakarásával foglalatoskodunk, miközben elhallgatunk, vagy nem őszintén mondunk el valamit. A mozdulat a gyermekkorból maradt: a kisgyerek kapja a szája elé a kezét, ha nem mond igazat.

Na persze lehet, hogy aki az orrát dörgöli, annak épp csak csavarja a nátha. A kiválasztott nő nyalogathatja azért is a száját, mert ki van száradva, úgyhogy ne rohamozzuk meg azonnal szegényt. Ettől szép ez a játék, hogy sok – sok apró jelből lehet összerakni a másik hozzánk való viszonyulását, és attól, hogy csak gyakorlással lehet elsajátítani azt a tudást, amivel tényleg boszorkányosan tudjuk a többi ember hozzáállását, reakcióit értelmezni.

Ahol többet olvashatunk a témáról: Allan Pease: Testbeszéd

Park Kiadó, Hétköznapi pszichológia sorozat

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább. Till Tamás 11 éves volt, amikor 2000-ben egy vadasparkba indult - de már sosem ért haza. Szüleinek 24 évet kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, mi történt gyermekükkel. Holttestét most megtalálták, és ezzel sokkoló történetre derült fény.
Milyen hormonális betegségek okozhatnak elhízást?

Milyen hormonális betegségek okozhatnak elhízást?

A testsúlygyarapodásnak legtöbbször természetes oka van: több energiát viszünk be, mint amennyit leadunk. De vannak bizonyos jelek, amelyek arra utalhatnak, hogy hormonális háttere lehet a hízásnak - elsősorban ilyen, ha más okkal nem magyarázható a testsúly növekedése. Dr. Mutnéfalvy Zoltán, az Endokrinközpont endokrinológusa, kóros elhízásra szakosodott specialista azokat a gyakoribb endokrinológiai betegségeket vette számba, amelyek hízást okozhatnak.
Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Cseuz László 16 nap alatt érkezett meg Párizsba, a nyári olimpiai játékok helyszínére péntek délután.
Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Az alkohol alapvetően toxikus hatással bír a májra, és a korábbi, szívesen hangoztatott mondásokkal ellentétben, mára bebizonyosodott, hogy nincs is még egészségesnek mondható alkoholmennyiség. Mindez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem lehet koccintani egy-egy pohárral, de májbetegséggel élőknek nagyon körültekintőnek kell lenniük ezen a téren. Dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus arról beszélt, van-e olyan mennyiség, amit még elfogyaszthatnak a hepatitiszes betegek, befolyásolja-e ez a kezelést, illetve milyen tünetek esetén kell mindenképpen orvoshoz fordulni.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
A szerkesztő ajánlja