SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A leggyakoribb nyári gyermekbalesetek a törések és a napégés

Családinet [cikkei] - 2017-07-16
A csonttörés, a zúzódás, a napégés, a száj- és bélfertőzés, valamint a rovarcsípés a leggyakoribb egészségügyi probléma a gyermekeknél nyáron - mondta Póta György háziorvos az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.
A leggyakoribb nyári gyermekbalesetek a törések és a napégés

A Házi Gyermekorvosok Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta, hogy törésgyanú esetén mindig fel kell keresni a baleseti sebészetet, miként a fejsérülések is kórházi kezelést igényelnek idegrendszeri zavar jelentkezése esetén.

A száj- és bélfertőzés megelőzésére a gyakori kézmosást javasolta, felhívva a figyelmet arra: fertőzésre utaló jel lehet, ha a gyermek nem akar enni, inni. 

(Kapcsolódó cikkünk: Bélfertőzések nyáron)

Ugyancsak a megelőzés fontosságát emelte ki a napégéssel kapcsolatban, a magas faktorú naptejek és a szellős fehér ruhák használatát javasolva.

Ha a gyermek allergiás a darázscsípésre, akkor gégeödéma, fulladás léphet fel nála, amely azonnali, komolyabb orvosi beavatkozást igényel - hívta fel a figyelmet. Más rovarcsípések esetében elegendő a helyi kezelés - fűzte hozzá.

(Kapcsolódó cikkünk: Hogyan kezeljük a méh- és darázscsípést? - Meghökkentő, de hasznos praktikák rovarcsípések ellen)

Forrás: MTI
Fotó: Learen / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja