SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az álmok ereje

Gloria Watson [cikkei] - 2011-03-08
Mondták már a szüleid, a barátaid, hogy az álmok az élet megrontói? Mert én már hallottam, de szerintem, az álom a valóság kezdete...
Az álmok ereje

Egész életemben nagy álmodozó voltam, és kereső. Minden egyes nap, minden percében gondolkodom, és kerestem a helyemet az életben. Igyekszem befelé figyelni, és meghallgatni a lelkem gondolatait. Úgy érzem, bár fiatal vagyok, megtaláltam az utamat. Ha te még a keresők táborát erősíted, íme, néhány ötlet, hogy hogyan is találd meg a neked megfelelő hobbit, célokat, terveket. Mert én azt vallom, hogy aki mer nagyot álmodni, az képes is megvalósítani.

A legjobb, amit tehetsz, hogy figyelj a belső hangra és légy kreatív. Játssz el a gondolattal, hogy mi minden lehetnél! Bújj bele mások bőrébe, hátha felfedezel vágyat, képességet magadban! Mondok apró példákat, melyek olcsók, és bármikor kivitelezhetők.

  • Rajzolj! Tollal, egyszerűen! Lehet, kedvet kapsz hozzá, és bármit kihozhatsz belőle. (festő, divattervező, ingatlan tervező, stb)
  • Vegyél gyurmát és játssz vele! Ez sem kerül semmibe, és ki tudja, milyen tehetség lakozik benned!
  • Rakj be egy neked tetsző dallamot és táncolj, ha tetszik, irány egy tánciskola, és máris van egy jó hobbid!
  • Énekelj, lehet tehetséges vagy, de esetleg egy kórusban is örömödet lelnéd. - Próbáld ki a lovaglást!
  • Sportolj! A futás nem kerül semmibe, miközben egyedül vagy, gondolkozhatsz, és nem mellékesen az alakodnak és az egészségednek is jót tesz!

Ezek apró dolgok, melyek segítenek, hogy rátalálj a neked való hobbira, de ezek akkor is segíthetnek, ha te nem hobbit keresel, hanem egy jó munkát, vagy komoly célokat. Hidd el, ha van hobbid, attól boldogabb leszel! Ha boldog vagy, akkor kiegyensúlyozott vagy és bevonzod a jó dolgokat. Ha társaságba jársz, új embereket ismersz meg, és új lehetőségekre hívhatják fel a figyelmedet. Minden kihat mindenre. Az az ember,  aki egész nap a tévé előtt ül, a négy fal között, nem fog lehetőségekbe botlani.


Ha megvan a kitűzött cél, tedd kézzelfoghatóvá. Nem elég már csak gondolni rá, látnod kell, érezni, tapintani. Például, ha szeretnél jó szakember lenni, és sikeres cégnél dolgozni, keress egy képet, egy olyan irodáról, ahol szívesen dolgoznál. Nyomtasd ki és ragaszd ki a falra! Ezután írj magadnak egy oklevelet, hogy az év dolgozója, és ezt is nyomtasd ki! Mindennap nézd meg a képeket és mond ki hangosan a tükörképednek „Én egy sikeres ember vagyok”. Az agyad elhiszi, amit mondasz, mert olyan, mintha egy külső személytől hallaná, elvégre hangosan kimondod. Az sem elhanyagolható, hogyha ezt minden reggel elvégzed, garantáltan vidáman indul a napod!

Persze ahhoz hogy elérd a hőn áhított munkát kőkeményen kell dolgozni, de megéri, mert akinek vannak céljai, az nem érzi értelmetlennek az életét. Ha nagyobb álmokat dédelgetsz, azt is így kezd! Legyen egy faliújság a szobádban, melyen képek vannak, az álmaid képei. Mindennap nézegesd, tapintsd és szívd magadba a látványt. Haladj fokról-fokra. Az ember hatalmas dolgokra képes, csak sokszor lusta, vagy nem hisz magában eléggé. Pedig hinni kell, a hit az alapja mindennek. Ha te nem hiszel magadban, hogyan is várhatnád el, hogy mások higgyenek benned? Légy erős, kitartó, mert a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Egy év alatt csodákat művelhetünk az életünkkel, ha igazán hiszünk benne, és nem adjuk fel. Sok sikert hozzá!

A 2011. februári cikkíró pályázatra beküldött írás

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja