SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Európai Kerti Vasutak Találkozója - Élménybeszámoló

- 2011-09-13
Egy pénteki napon, a facebook-ra belépve egy nyereményjátékra lettem figyelmes: a Családinet programajánlójában szerepelt a Vasúttörténeti Park Európai Kerti Vasutak Találkozója, melyre belépőjegyet lehetett nyerni. Amilyen fürgén csak tudtam reagáltam a felhívásra, hogy igen, mi szeretnénk odamenni, és juj, de jó lenne jegyet nyerni. És sikerült!!
Európai Kerti Vasutak Találkozója - Élménybeszámoló

vasuttorteneti_parkNagyon megörültem neki! Ekkor csak a 6 hónapos kislányommal voltam itthon, de amikor a nagyobbik, a  3 éves Fruzsi hazaért az oviból, rögtön megörvendeztettem a hírrel, megyünk vonatokat nézni. Rögtön jöttek a kérdések: Most megyünk? Fel is lehet rájuk ülni? Olyan is lesz, mint a Thomas? Rózsaszín is van? A cicámat is vihetem? (Ez az elhagyhatatlan, általa megunhatatlan, szerintem cicának kevésbé kinéző szőr valami, lásd majd a képeken).

Mindezek után vasárnap reggelig szinte állandóan a vonatok kerültek szóba. Kb. 1,5 órás készülődés után végre sikerült elindulnunk a Vasúttörténeti Parkba, ahol nagyon sokan várakoztak a pénztáraknál. Ennek ellenére gyorsan bejutottunk, és rögtön meg is váltottuk a jegyeinket a kisvasútra. Legalább 5-6 féle kisvasút járt körbe a síneken, egyik szebb, mint a másik. A gőzösöket a szemünk láttára rakták meg szénnel, és töltötték fel vízzel. Ezt a folyamatot természetesen végig kellett néznünk, és először egy ilyen vonatra szálltunk fel.

Jaj, Sophie cica itt ne maradjon! A vasutas bácsi megkért minket, hogy vigyázzunk a cicára, és a lábunkat letenni sem szabad ám menet közben!

Megkapaszkodtunk, és már mentünk is. Nagyon szépen ki van építve a vasútvonal,vasuttortenetipark átmentünk az alagúton, láttuk a kis patakocskát, útközben a játszóteret, és csak úgy füstölt a gőzmozdonyunk.

Amikor kiszálltunk rögtön el kellett szaladni felfedezni a játszóteret, nagyon meleg volt, de szerencsére a fák között ez nem érződött annyira. Minden játékot megnéztünk, és az egyik nagy fa alá leheveredtünk homokozni is kicsit.


Aztán irány vissza a kisvasút, most másik kisvonatot kellett kipróbálni. Szerencsémre a kiszemelt, nem gőzös volt, nem csípte a szemünket a füstShift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

kisvasutMiután leszálltunk, elmentünk felfedezni a nagy, igazi vonatokat. Négyesben nekiindultunk, apa hozta Orsi babát, én Fruzsi után futottam. Időközben elfelejtette, hogy a lába elé kellene néznie, és mindig hasra esett a vágányokon. Hopsz, felpattant, és rohant tovább... Felmásztunk a vonatokra, megnéztük őket kívül-belül alaposan. Majd észrevettük, hogy a park területén van egy igazi vezethető mozdony is, ezt is meg kellett néznünk. Sőt, ki akarta próbálni, hogy milyen vezetni. Beálltunk a kicsi mozdonyvezető-jelöltek sorába, és megvártuk, amíg sorra kerülünk. Fruzsit felsegítettük a nagy mozdonyra, de eddig tartott a bátorsága, mondta,oklevel hogy fél, és szeretne lejönni. Szóval, mozdonyt még nem tudunk vezetni, talán később...
A nagy ijedelem után oda kellett sétálni az édesség-árushoz, és venni egy adag színes zselés cukorkát. Ez hatott! Újult energiával folytattuk a felfedezést, kipróbáltuk a hajtányozást, és még oklevelet is kapott a mi kis vezetőnk.

Utána következett a fordítókorongozás. Már sokan összegyűltek a korongon, hogy elindulhasson. Mi is felszálltunk, és megnézhettük, hogy hogyan működik ez a valóságban.

Orsi baba, és Fruzsi is kezdtek már kifáradni a sok új élménytől. Kis technikai szünet következett. Fruzsi apával leült egy padra, amíg mi szoptató helyiséget kerestünk. Kifejezetten ilyet nem találtunk, nem tudom, hogy van-e, de Orsi jóízűen szopizott a mellékhelyiségben is, nem zavartatta magát. Nem sokkal később ismét a játszótér felé vettük utunkat, Fruzsi még futkosott pár kört, Orsi nézegette a faleveleket, de látszott mindkettőjükön, hogy jól esne a pihenés.

fruzsi orsi_baba_es_apa

Elindultunk hazafelé, Fruzsi a kijáratnál megkérdezte: Ugye, ide holnap is jövünk??? Hát, ha holnap nem is, de hamarosan biztosan. Hiszen a lóvasutat ki sem próbáltuk, és a vasútmodellek megnézése is elmaradt!! És annyi élményt szereztünk, hogy mindezt jó lenne megismételni!

Köszönet a Családinet-nek és a Magyar Vasúttörténeti Park-nak a csodaszép napért!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja