SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Értékteremtés és jótékonyság: Cimbora Labirintus Program

Családinet [cikkei] - 2009-03-17
Minden szombaton egész napos játszóházzal várják a szórakozni vágyó kicsiket és nagyobbakat a VAM Design Centerben.
Értékteremtés és jótékonyság: Cimbora Labirintus Program

Játékos formában ismerkedhetnek meg a gyerekek egy-egy kultúrtörténeti korszakkal, korabeli játékokkal és művészeti alkotásokkal és mindezt képzőművészek, restaurátorok és drámapedagógusok vezetésével.

Minden szombaton Cimbora a VAM Design Centerben

Cimbora Labirintus Játszóház a Vam Design Centerben
2009. március 7-től, minden szombaton, 10. 00 –18. 00 óráig
Cím: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király u. 26.
Belépő: 3. 000 Ft, finom ebéddel

A Cimboráról mindenkinek van valami emléke. Sokan a főcímdalt dúdolják, van aki Juhász Jácintot és Káldi Nórát emlegeti, de ennél sokkal többen mondják, hogy „én a Cimborán nőttem fel”. É. Szabó Márta, szerkesztő magasra állította a mércét, a műsor érthető, sőt, szórakoztató formában mesélt a gyerekeknek irodalomról, történelemről, képzőművészetről, költészetről, zenéről.
A Cimbora immár 8 éve, minden szombat délelőtt a Duna Televízióban látható.

A Cimborával ma már nem csak a Duna Televízió képernyőjén találkozhatnak a gyerekek, hanem a Cimbora Labirintus Játszóházban is. Ez a művelődéstörténeti játszóház kreatív - készségfejlesztő – művészeti játékokkal várja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. Az ókortól napjainkig korabeli játékok rekonstrukcióit és művészeti alkotásait, legjellemzőbb technikai és szellemi újításait ismerhetik meg játékos formában a gyerekek. Például, lehet egyiptomi sírkamrában régészkedni, görög hajót építeni, óriás puzzlét összeállítani, festeni, rajzolni, ókori táblás játékokon játszani vagy akár célba dobni.


2009. március 7-től, minden szombaton, a VAM Design Centerben találkozhatnak a Cimborával a szórakozni vágyó gyerekek.  Azjatszóház egész napos játszóházban képzőművészek, restaurátorok, zenészek, óvoda-, iskola- és drámapedagógusok foglalkoznak velük. A Televíziós Cimbora világát idézve fiatal tervezők díszletei között mutatunk be egy-egy kultúrtörténeti korszakot. Elsőként a VAM Design Da Vinci – a géniusz kiállításához kapcsolódva a reneszánszban barangolunk. A korabeli piactól, egészen a könyvnyomtatás és könyvkötés, Amerika és a camera obscura felfedezéséig, sok-sok érdekesség várja a gyerekeket.

1973. szeptember 15-én indult el a Magyar Televízió képernyőjén az első Cimbora műsor, mely 15O adás után, anyagi okok miatt megszűnt, majd a Duna Televízióban folytatódott. A Cimbora, mind a mai napig hetente 25 percben jelentkezik a Duna Televízióban, szombatonként, reggel 9 órakor, vasárnapi ismétléssel. A gyerekek érdeklődése évtizedeken át bizonyította, hogy a televízió nemcsak rombolni tud, hanem cselekvésre, értékes dolgok szeretetére is nevelhet - észrevétlenül.

A műsorhoz kapcsolódva hoztuk létre a Cimbora Alapítványt, amelynek keretében, több, mint egy évtizede szervezünk értékmegőrző, aktivizáló gyermekprogramokat. Az alapítvány legfontosabb feladata a gyermekek kulturált szórakozásának megteremtése, az egészséges életmódra nevelés, értékközvetítés.

Miért nem ingyenes a program?
A Cimbora Alapítvány fennállása óta pályázati forrásokból és szponzori támogatásokból finanszírozza tevékenységét. Ennek köszönhetően számtalan szociálisan hátrányos helyzetű és sérült, handicap-es gyermek számára szerveztünk hazai és külföldi táborozásokat és művészeti programokat. Idén kulturális programjaink mellett, hátrányos kistérségekben élő, tehetséges, szegény gyermekeket szeretnénk felkarolni, tanulmányaikban támogatni. Munkánkhoz a régiek mellett új források is szükségesek.

A Cimbora Labirintusba váltott belépőjeggyel minden szülő a Cimbora Alapítvány Jótékonysági akcióit támogatja, többek között hozzásegít egy nehéz sorsú gyereket ahhoz, hogy eljuthasson vidéken vagy Budapesten a Cimbora programokra.

www.vamdesign.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
A szerkesztő ajánlja