SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ünnepi készülődés - otthon vagy szállodában?

Családinet [cikkei] - 2011-11-28
 [X]

Közeledik az év vége és ezzel együtt az egyik legmozgalmasabb időszak: izgatott készülődés a szeretet ünnepére, fenyőillatú vacsora szenteste családi körben, a gyerekek lelkes ajándékbontogatása... Legtöbben ezt a sok közös élményt az otthon melegében szeretjük magunkba szívni, sokan azonban éppen ekkor utaznak el. Egyre több család válogat kedvére a speciális csomagajánlatokból, és bár elsőre talán idegenkedünk tőle, valljuk be őszintén, számos előnye lehet a szállodai ünnepeknek.
Ünnepi készülődés - otthon vagy szállodában?

Eljátszottunk hát a gondolattal, és megnéztük, milyen élményekben lehet részünk, ha az idei évben egy családbarát szállodában ünnepelünk. Az alsópáhoki Kolping Hotelben már az adventi időszakban is számtalan programmal segítik az ünnepre kolping_hotel_bobohangolódást. Míg a kisebb gyerekekkel apró ajándékokat barkácsolnak, addig a nagyobb testvérekkel és a szülőkkel adventi koszorút és olyan hangulatos dekorációt készítenek, ami hazatérve egész télen a lakás dísze lehet. Persze mindezek mellett Bobóország, a szálloda hatalmas játszóháza is rengeteg kalandot tartogat, és lazításképpen a család azkolping_hotel élményfürdőben is együtt pancsolhat.

A gyerekek persze a Mikulás hétvégére készülnek a legjobban, amikor végre élőben is találkozhatnak a Nagyszakállúval. Az óvó nénikkel már délelőtt apró rénszarvasos meglepetéseket készítenek, és hogy a lappföldi öregúr megérkezésére már igazán jó legyen a hangulat, zenés gyerekműsorral tartják edzésben a hangszálaikat. A hosszan tartó jókedvre pedig Mutyi bohóc vidám trükkjei és kedvenc tréfái lesznek a garancia.


Karácsonykor persze a hotelben is a meghitt hangulaté és az együtt töltött időé a uszodafőszerep. És itt végre tényleg a család minden tagja pihenhet! Nincs nagytakarítás, napokig tartó sütés-főzés és bosszantó fatörzs-faragás. Van helyette illatozó karácsonyi vacsora, színes fények és rengeteg közös élmény. A pedálos gokart futamon apa és fia a győzelemért együtt tekerhet, és a verseny után a gőzölgő tea és a forralt bor minden résztvevőt megmelenget. És amíg a gyerekek a bábelőadáson hangosan drukkolnak kedvenc mesehősüknek, addig a szülők a fényárban úszó medence partján végre csak egymásra figyelhetnek.

De közeleg a szilveszter is, az óévbúcsúztató bulik időszaka, amikor a kisgyerekes szülőknek az otthoni tévézésre maximum a babysitter tűnhetett eddig alternatívának. A Kolping Hotelben viszont már 15 éve nagy sikerrel szervezik a háromgenerációsirigy_honaljmirigy programokat, és a család minden tagja egész hétvégén jól szórakozhat.  Amíg az egészen kicsik a gyerekkoncert és a bábszínház után külön pici diszkón csörögnek, addig a kicsit nagyobbak a karaoke partyn és a tini diszkóban ismerkedhetnek. Persze a szülőkről sem feledkeztek meg. Ők a kávézóban lágy jazz dallamokat hallgatva bújhatnak kicsit össze, majd a Dumaszínházból ismert Hadházi László poénjain nevethetnek kedvükre. És akkor még nem szóltunk a pazar szilveszteri gálavacsoráról és a sztárvendégekről sem. Az este folyamán ugyanis Janicsák Veca ad legnépszerűbb dalaiból koncertet, majd pedig az Irigy Hónaljmirigyes Srácok fokozzák paródiáikkal a hangulatot, hogy aztán a táncparketten egészen hajnalig meg se álljon a mulatság.

Érdemes tehát a decemberi ajánlatok között keresgélni, hiszen legyen az karácsonyi készülődés, meghitt ünnep vagy szilveszteri buli, ma már szállodában is értékes lehet az ünnep. Sőt, a közös programoknak köszönhetően, a család minden tagja annyi élménnyel gazdagodhat, ami az otthoni beszélgetésekkor is még biztosan sokáig lesz téma.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja