SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jön a 19. Cseresznye Fesztivál!

Kurcz Orsi [cikkei] - 2022-05-31
Csaknem két évtizede, 19. alkalommal rendezik meg idén a már legendaként számon tartott szomolyai Cseresznye Fesztivált.
Jön a 19. Cseresznye Fesztivál!

A mezőkövesdi járás ikonikus nyárindító bulijának messze földön híre van, csakúgy, mint a község világszerte ismert cseresznyéjének, amiért az ország legtávolabbi pontjáról is szívesen zarándokolnak a környékre a turisták: hiszen a szomolyai fekete az egyik legízletesebb cseresznyefajtánk. 

Egyáltalán nem meglepő, hogy a hungarikum címre pályázó nyári csoda igazi mítoszt épített maga köré: így született meg a Cseresznye Fesztivál ötlete is, ami az elmúlt húsz évben igazi ünnep a gyümölcsök szerelmeseinek. Persze a kóstolás és vásárlás mellett, mint minden évben, idén sem mellékszereplő a szórakozás: a legkülönfélébb kézműves és zenés programok várják a látogatókat. Sokatmondó, hogy már a kora délutáni műsor is valódi sztárdömpinget ígér: többek között az operett koronázatlan királynője Oszvald Marika, az underground hip-hop jól ismert arca Fankadeli, valamint Rudán Joe – akit végképp nem kell bemutatni senkinek sem - akusztikus koncertje mulattatja majd a nagyérdeműt. Este pedig Csézy után, a lassan harminc esztendeje töretlenül sikeres Hooligans táncoltatja meg a populáris rockzenéért rajongókat. A fesztivál másodnapján sem lesz hiány izgalmakból: vasárnap a szombati stíluskavalkád után képzelt Földkörüli útra indulhatunk. A latin életérzést egy különleges salsa-bemutató hozza el, hagyományőrzők hívnak életre letűnt korokat, majd a fesztivál zárásaként a Kárpát-medencei folk- és világzene hazai nagykövete, az idén jubiláló Balkan Fanatik lép színpadra. Egyszóval felejthetetlenül színpompás forgatagra számíthat, aki hétvégén Szomolyára látogat. Még akkor is, ha a helyi legendás cseresznye éppenséggel szinte fekete...

Cseresznye Fesztivál '22 plakát

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja