SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Programok sokasága az Állatkertek Éjszakáján

Családinet [cikkei] - 2022-08-26
Állatos élményprogramokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, színpadi programokkal, fényfestéssel és rengeteg más érdekességgel várja látogatóit a Budapesti Állatkert pénteken este 7-től éjfélig a XI. Állatkertek Éjszakája alkalmából. A kapukon este 10-ig lehet belépni.
Programok sokasága az Állatkertek Éjszakáján

Augusztus 26-án, a nyár utolsó péntek estéjén tartják meg a XI. Állatkertek Éjszakáját a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Napközben a kert a szokásos rend szerint fogadja a közönséget, majd bezár, este 7-kor (19:00) pedig újra kinyit, már az Állatkertek Éjszakájára érkező látogatók előtt. A belépés este 10-ig (22:00) történik, a folyamatos programok este 11 (23:00) óráig tartanak, és végül éjfélig kell majd elhagyni az Állatkert területét.

Az állatos élményprogramok között lesz esti fóka show, cápatréning a Cápasuli lakói közé merülő búvárokkal, elefánttréning, látványetetés a perzsa leopárdoknál, kígyósimogatás, patások találkozója, állatviselkedési bemutató, illetve bemutató a denevérek táplálkozásáról.

Két helyszínen is folyamatosan ismeretterjesztő előadásokat tartanak, többek között a cápák világáról vagy az állati szuperérzékeről, de lesz csillagászati előadás és kvízjáték is. A Főkapu téri színpadon a Magyar Színház „Kalandokon át” című műsorát mutatják be, amelyet LED zsonglőr bemutató, fénycirkusz és akrobatikus LED show követ.

A Varázshegyben a hatlábúak birodalmával és a királypitonnal lehet ismerkedni, a Piknik parkban bátorságpróba és szelfibox, a Pálmaház teraszán családi öko-hangszer készítés várja az érdeklődőket: Lesz kreatív kézműveskedés, arcfestés, csillámfestés és szimulátor is. Működni fognak a vurstli zóna játékai, köztük a már több mint száztíz éves Schäftner-körhinta. A tevék szomszédságában pedig a tűzoltók szerbemutatója egészíti ki a programkínálatot.

A kert több helyszínén az állatházakra és a fák lombkoronájára vetített látványos fényfestéssel teremtenek különleges hangulatot. Bár az összes állatházat természetesen nem lehet úgy nyitva tartani, mint a nappali időszakban (például az emberszabású majmok nem szeretik a megszokott napirendtől való eltérést), de a kültéri bemutatóhelyek mellett több állatház, így a Pálmaház, az Akvárium, a Krokodilház, az Ausztrálház, a Mérgesház, a Szavannaház és természetesen a Varázshegy és a Cápasuli is nyitva lesz az este folyamán, egészen éjjel 11:30-ig (23:30)

A részletes programkínálat az Állatkert honlapján olvasható (https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2022-08-26-allatkertek-ejszakaja-2022). Az Állatkert a műsorváltoztatás jogát fenntartja.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja