SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Lányok Napja Fesztivál - A jövőt most alakítod

Családinet [cikkei] - 2022-10-07
Egy fesztivál lányoknak a lányokért és a közös jövőnkért. Képzeljünk el egy hagyományos pályaorientációs napot, és felejtsük is gyorsan el! Milyen lehet egy nap alatt megmenteni a bolygót, robotokat idomítani, tornyot építeni valamelyik érzékszervünk nélkül vagy az okostelefonunkról irányítani egy modern gazdaságot? A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) gondolt egy nagyot, és a Lányok Napja programsorozat új állomásaként október 18-án egynapos fesztivált szervez az Akvárium Klubban fiatal lányoknak. Jövőmentő misszió, laborkirálynő meetup, világmegváltó kerekasztal-beszélgetések, pezsgő workshopok - közös agyalás, problémamegoldás, interakció minden mennyiségben.
Lányok Napja Fesztivál - A jövőt most alakítod

Nagyvállalatok, egyetemek és kutatóintézet várják standjaikon gondosan megtervezett programokkal a felső tagozatos, középiskolás és egyetemista lányokat a Lányok Napja Fesztiválon, hogy a lehető legszórakoztatóbban és legnyitottabban térképezhessék fel a STEM (természettudományok-technológia-mérnöki tudományok-matematika) területekhez közel álló szakmákat és a jövőben rejlő lehetőségeket. Délelőtt előadások és kerekasztal-beszélgetések színesítik a napot, délután pedig indulhat a csapatmunka: kódfejtés, logikai feladatok, villámgyors problémamegoldás tudósok és feltalálók bőrébe bújva – játék a közös jövőnkért.

A lányok színes, változatos szakmákat ismerhetnek meg, hogy könnyebben eldönthessék, miben szeretnének elmélyülni a későbbiekben. Mit csinál a UX designer? Mi fán terem az adattudós, a környezetvédelmi mérnök vagy a mechatronikai mérnök? Mivel foglalkozik az egészségügyi, a logisztikai vagy az anyagmérnök? A Lányok Napja Fesztiválon mindegyik kérdésre van válasz.

Lányok Napja Fesztivál

Kiderül, milyen szoftvert hívnak segítségül a kedvenc hollywoodi sorozataink fordításához, milyen környezetvédelmi megoldásai lehetnek egy mobilcégnek, mi is az az öntöződrón és okostraktor, milyen lehet a jövő városa, vagy hogy hol tart most a mesterséges intelligencia.

A fesztiválon szeretettel látják a pedagógusokat és szülőket is a Felnőttmegőrzőben. A nekik szervezett műhelyfoglalkozáson többek között azt járják körül, hogy értelmezik a tanulási nehézségeket a fiúk és a lányok, illetve hogy a felnőttek hogyan segíthetik őket a pályaválasztásban?

Azoknak sem kell aggódniuk, akik szívesebben ismerkednek ezekkel a szakmákkal terepen, hiszen a „hagyományos” Lányok Napja sem marad el: 2023. április 27-én folytatódik a kaland!

A NaTE minden résztvevő diáknak biztosít igazolást.

A Lányok Napja Fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés itt!

A Felnőttmegőrzőbe itt jelentkezhetnek.

További információ és részletes program.

Facebook-esemény itt.

A Lányok Napjáról
Egy nap, amikor az addig ismeretlen labirintusok hirtelen bebarangolhatóvá válnak. Amikor az ország leginspirálóbb vállalatai, egyetemei és kutatóintézetei tágra nyitják kapuikat a felső tagozatos és középiskolás lányok előtt, a tudományos, technológiai és műszaki szakmák pedig egyszer csak kézzelfoghatóak lesznek. Egyetlen nap alatt fiatal lányok ezrei szereznek meghatározó élményt pályaválasztásukhoz. Kémcsövek, robotok, precíziós műszerek, trendi irodák, titokzatos laboratóriumok, interaktív programok – pályaorientáció mesterfokon.

A Nők a Tudományban Egyesületről
A NaTE azért dolgozik, hogy támogassa a nőket és a lányokat a tudományos és technológiai pályán való érvényesülésben. Ritkán fantáziálnak a lányok arról, hogy informatikusok, fizikusok vagy űrkutatók legyenek, pedig érdemes nagyot álmodni, ugye? Ebben segít a NaTE: a tudomány, a technológia, a matematika és a mérnöki pálya végtelenül szép és izgalmas – szeretnék elérni, hogy az ebben rejlő óriási lehetőséget a fiatal lányok is észrevegyék. Tele van a világ lehengerlő női történetekkel, ők pedig mindent megtesznek azért, hogy ezeket a következő generációnak is megmutassák.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja