SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 romantikus kirándulóhely a szerelmeseknek, Valentin-napra

Németh Noémi [cikkei] - 2023-02-13
A Valentin-napnak nem kell feltétlenül a költekezésről és a csillogó ajándékokról szólni, sőt. Ezeknél sokkal nagyobb élmény lehet egy közös, romantikus program, egy kis idő kettesben, amikor csak egymásra figyeltek. Ez a nap a szerelmesekről szól: mutatjuk, hova érdemes megszöktetni a párod, ha szeretnéd levenni a lábáról!
10 romantikus kirándulóhely a szerelmeseknek, Valentin-napra

Szakértők rendszeresen figyelmeztetnek arra, amit sokan sajnos már csak válás után ismernek fel: attól, hogy gyermekeket nevelünk, még nem szabad elhanyagolnunk a párkapcsolatunkat sem. Érdemes időnként elmenni valahova kettesben, vagy otthon randizni, amíg a gyerekekre a nagyszülők vigyáznak - ez nem önzőség, ez a család érdeke is. Boldog gyermeket csak boldog anya tud nevelni - mondják a pszichológusok, ezért arra biztatunk, hogy helyezd néha magad is előtérbe, és menj el arra a Valentin-napi romantikus vacsorára, ha úgy érzed, erre van szükségetek a pároddal!

A következő helyeket ajánljuk Bálint-nap alkalmából, de ha nem tudjátok megoldani a gyerekek felügyeletét, egy közös családi kirándulás is különlegessé teheti ezt a napot. Ha hétköznapra esik, érdemes hétvégére szervezni a kirándulást, így akár kétnapos is lehet.
 

Romantikus kirándulás ötletek szerelmeseknek, Valentin-napra


1. Hollókő

Repülj vissza a múltba a pároddal kézenfogva: Hollókőn mintha megállt volna az idő - az "élő falu" olyan hely, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell.

Az év bármelyik szakában érdemes felkeresni a hangulatos kis falut, de igazán nagy élményeket akkor tartogat számunkra, amikor valamilyen rendezvénnyel is készülnek a szervezők. Ez Hollókőn jellemzően húsvétra szokott esni, ám gyakran várják a látogatókat Valentin-napi programokkal is: ilyenkor például megtudhatjuk, hogyan vallottak egymásnak szerelmet nagyszüleink, de akár szerelmeslevelet is írhatunk a párunknak a régi iskolateremben, és kipróbálhatjuk, mennyire tudunk szépen írni libatollal a kezünkben. A várból csodaszép kilátásban gyönyörködhetünk, a kirándulást pedig valamelyik hangulatos étteremben is lezárhatjuk.
 


2. Gemenci erdő

Romantikus, kalandos táj vár rátok a gemenci erdő környékén, mely népszerű úticél a szerelmesek körében még télen is. A közelben rendkívül családias, meghitt szállásokat is lehet találni, ahol esténként kandallóban ropogó tűz mellett lehet összebújni...

A természet közelsége tudjuk, mennyire jó hatással van ránk: a tökéletes Valentin-napi utazásról és élményekről a gyönyörű erdők, a nagy séták és a Duna szépsége gondoskodik. Érdemes ellátogatni Bajára is, ahol a Sugovica folyó partján tehetünk egy romantikus sétát, és itt is elhelyezhetjük szerelmünk jelképét, a lakatot.
 

Gemenc


3. Szerelem-sziget, Veszprém

Nevével ellentétben nem valódi szigetről van szó: ez inkább afféle nyugodt, csendes kis menedék, ahol el lehet bújni a tömegek elől. A helyiektől érdemelte ki romantikus nevét: a Vár keleti oldalának tövében, a Séd patak mellett található sétaútról van szó, ahol csendes, nyugodt sétát tehetünk a patak parján, vagy leülhetünk és összebújhatunk a fák alatt valamelyik padon.

Érdemes Veszprém további látnivalóit is felkeresni: a várból például csodaszép kilátás várja a szerelmeseket (is).


4. Pécs

Pécs megszámlálhatatlan látnivalót és érdekességet rejteget: sok más mellett izgalmas múzeumok, hangulatos éttermek, székesegyház, kalandpark, török kori emlékek, TV-torony, állatkert várja a látogatókat, de a turisták többségét ugyanaz ejti rabul első látásra: Pécs utánozhatatlan hangulata.

A szerelmesek felkereshetik a lakatfalakat is - annyian tettek már ugyanígy, hogy mára már több kerítésen is el lehet helyezni a szerelmünk jelképét, mert az eredeti egyszerűen megtelt.


5. Egerszalók

Egerszalók leghíresebb látnivalója egy különleges és magával ragadó természeti képződmény: a sódomb. Fénykép alapján sokan azt gondolják, hogy nem is hazai látnivalóról van szó - pedig nem kell Törökországig utaznunk, ha látni szeretnénk: Magyarországon is gyönyörködhetünk benne.

Rendkívül jó levegő és nem hétköznapi látvány várja a látogatókat, akik a sódomb közvetlen környezetében wellnessezéssel is folytathatják a kirándulást.
 


Rendszeresen szerveznek különféle rendezvényeket a környéken, de érdemes felkeresni a közelben a noszvaji barlanglakásokat is, amik a letűnt korok gyönyörű állapotban megmaradt emlékei. A zegzugos barlangokban könnyedén el lehet bújni a kíváncsi szemek elől egy-egy csókra is... a környéken pedig szinte bárhol megkóstolhatjuk az egri borvidék kiemeledő borait is.
 

Ha Egerre is ellátogatunk, érdemes megkeresni az ottani lakatfalat is, ahol elhelyezhetjük a szerelmünk jelképét, a saját kis lakatunkat.


6. Villánykövesdi pincesor

Ha ide látogatunk, a Villányi borvidék boraival ismerkedhetünk meg egy gyönyörű, történelmi pincesoron - na és persze a helyiekkel, akik nagyon barátságosan fogadják az utazókat.

A csendes kis falu csodaszép környezetben található, a pincesoron pedig egy romantikus estét tölthetünk el a párunkkal - a hangulatos pincék előtt üldögélve tökéletesen ki lehet zárni a külvilágot, és mintha megállna az idő. Természetesen éttermeket is találunk a közelben, de a pincék konyháiban is tartogatnak számunkra némi házi csemegét.
 


7. Vál, Szeretet-szobor

Gyönyörű kilátás és egy izgalmas szobor várja a látogatókat Válon: a Szeretet-szobor a Haraszthy Pincészet területén található, és az egymás iránti szeretetet, vágyódást, elköteleződést szimbolizálja, ami a konfliktusok, viták, nehézségek ellenére is ott él bennünk.

A "bennünk élő gyermekek", akik egymást keresik, esténként ki vannak világítva, ekkor még hangulatosabb látványt nyújt az alkotás. A szobor 16 méter hosszú és 10 méter magas, érdemes egyszer felkeresni a szerelmesek napján!
 


8. Szentendre

Szentendre is megszámlálhatatlan látnivalót tartogat számunkra, de Pécshez hasonlóan itt is lélekemelő lehet már önmagában egy egyszerű séta is a hangulatos utcák között. Érdekes múzeumok, skanzen, Retro Design Center, szabadidőközpont, rendezvények és magával ragadó éttermek várják a látogatókat.

Érdemes egy nagy sétát tenni a Duna-parton is: romantikusabb helyszínt keresve sem találhatnánk.
 



Kép: Depositphotos.com


9. Tata, a vizek városa

Tata többek között a gyönyörű tavai, forrásai és patakjai miatt kedvelt úticél a szerelmesek körében: a vízparton üldögélve egy egyszerű beszélgetés is romantikus program lehet. Érdemes végigsétálni a tanösvényeken és az Öreg-tó vagy a Derítő-tó partján, de szinte bármerre indulunk, előbb-utóbb meghalljuk valamelyik irányból a csobogást.
 



Kép: Depositphotos.com


10. Zamárdi, Balaton szíve szobor

Egy balatoni kirándulás minden évszakban tartogat magában némi romantikát, nem véletlenül népszerű úticél még télen is. Érdemes felkeresni Zamárdiban a Balaton szíve szobrot, mely a Margó Ede sétányon található - itt elkészíthetjük a tökéletes Valentin-napi közös képet is a párunkkal.
 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja