SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szerdán este jótékonysági retrobuli lesz az Állatkertben

Családinet [cikkei] - 2023-08-16
Szerdán este jótékonysági retrobulit tartanak az Állatkertben, közönségtalálkozóval, a kert lakóit jelképesen örökbefogadó sztárokkal és DJ Dominique Fergeteg Partyjával. Az est bevételét a vombatok kifutójának korszerűsítésére fordítja a szervező Állatkerti Alapítvány.
Szerdán este jótékonysági retrobuli lesz az Állatkertben

Augusztus 16-án, szerdán este jótékonysági retrobulit tartanak a Budapesti Állatkertben, az Állatkerti Alapítvány szervezésében. A program 19 órakor közönségtalálkozóval kezdődik, ahol a résztvevők találkozhatnak több olyan hírességgel is, akik az Állatkert valamelyik lakóját jelképesen örökbe fogadták.

Ott lesz Balázs Andrea (Pihe, a gyimesi racka juh örökbefogadója), Németh Kristóf (Szása, a szibériai tigris patrónusa), Keresztes Ildikó (Ralph, a falabella póni „nevelőszülője”) és Zoltán Erika is (aki Aurórát, a vörös pandát fogadta örökbe). Szigeti Ferenc pedig az elefántoknál várja a közönséget, hiszen a Karthago együttes az ormányosok örökbefogadója. A résztvevők természetesen közös fotót is készíthetnek az állatbarát hírességekkel.

20 órától DJ Dominique Fergeteg Partyval várja az est közönségét a Főkapu téren. Fellépnek a közönségtalálkozó sztárjai, valamint Bakó Krisztina és Mr. Rick is.

jótékonysági retrobuli az állatkertben

A jótékonysági retrobuli bevételét az Állatkerti Alapítvány a vombatok kifutójának korszerűsítésére fordítja. A vombatok jelenlegi lakhelyét 2011-ben alakították ki, amikor az Állatkert – több évtizednyi szünet után – ismét vombatokkal kezdett foglalkozni. Ezeket az erszényesek közé tartozó, azon belül pedig nem is annyira a kengurukkal, hanem inkább a koalákkal rokonságban álló állatokkal őshazájukon, Ausztrálián kívül csak nagyon kevés állatkertben lehet találkozni (Magyarországon például csak a Budapesti Állatkertben), az pedig még ritkább, hogy szaporodjanak is.

A budapesti vombatpár, Molly és Wally nászából azonban hat kölyök született, ami egész Európában egyedülálló szakmai eredmény. A tervek szerint a tavaly született vombat kislány, Mia felnőtt korában is Budapesten marad, hogy itt alapítson családot egy másik állatkertből érkező hímmel. És közben az idős szülőpár is marad az Állatkertben. Ehhez azonban a városligeti intézmény korszerűsítené szeretné a tizenkét évvel ezelőtt létesült vombatkifutót.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja