SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Balaton vagy Adria? Inkább Lupa!

Családinet [cikkei] - 2023-08-25
 [X]

Ha legalább egy hetünk van a nyaralásra, vacillálhatunk a Balaton és a horvát tengerpart között, pro és kontra megannyi érvet sorakoztatva. Azonban a nyár a szabadságon túl is tart, és ilyenkor is jár egy hűsítő csobbanás vagy egy kiadós napfürdő hétvégén, vagy akár munka után is. Ilyenkor jön a képbe a Lupa.
Balaton vagy Adria? Inkább Lupa!

Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a nyaralásra félretett pénzből? Elemző cikkek sora avatja győztesnek a horvát tengerpartot, összehasonlítva a Balatonnal, míg sokan esküsznek a magyar tengerre, elvégre közel van, és egyszer-kétszer megengedhetjük magunknak a 2000 forint fölé kúszó lángost a nyáron -- mondják.

Vágyjuk a nyári forróságban a vízpartot, amiért akár 7-800 kilométert is képesek vagyunk egyhuzamba levezetni, hogy legalább egy hétig mediterrán hangulat feledtesse a kontinentális hétköznapokat. De ugyanúgy legalább egy hét kell ahhoz, hogy a Balaton már évek óta megszokott strandján érdemes legyen felfújni a gumimatracot és elmerülni a hekk-lángos-palacsinta kulináris biztonságában.

Sokszor előfordul azonban, hogy csak hirtelen ötlettől vezérelve, na meg a kibírhatatlan meleg okán szeretnénk vízparton landolni, de sem a Balaton, sem az Adria nem jöhet szóba, azonban jól jönne egy tengerparti feeling, esetleg családi csobbanás, vagy beach-foci a haverokkal.

Lupa Beach

Szóval ilyenkor beugrik, hogy létezik a Lupa Beach, Budapest határában, a Dunakanyar kapujában. A Lupa, amiről biztos hallottunk már, tudjuk, hogy Budapest tengerpartja, fehér homok, türkizkék víz, meg miegymás. Na ez a „miegymás”, ami hetedik éve egy új minőséget hozott a hazai strandkultúra világába. Ez a „miegymás” például az itthon páratlan mediterrán vízparti hangulat. Egyedi a sportkínálat akár a homokon, akár a vízben. Itt van például Közép-Európa egyik legmenőbb wakeboard komplexuma, a homokon pedig profi beachsport pályák, ahol komoly versenyek is zajlanak sokszor. De a családosoknak is a legjobb választás, hisz’ egy nagy családi partszakasszal, árnyékolt játszótérrel, sekély vízű pancsolóval és egy csomó aktivitással köthetjük le az apróságokat. Az pedig csak hab a tortán, hogy 12 év alattiaknak még belépőt sem fizetni. A parti gasztrosétányán pedig egyszerre megtalálhatunk tipikus strand ételeket és a különlegesebb fogásokat, de a koktéloktól, a bubble teán át, a rozé fröccsig is sok minden jól eshet a meleg nyári napokon. Szóval, ha se Balaton, se Adria, próbáljuk ki bátran a Lupát!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja