SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Lezárták a Normafát

Németh Noémi [cikkei] - 2023-12-01
Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható - tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel az MTI-vel.
Lezárták a Normafát

Lezárták a Normafát

A közlemény szerint "a balesetek megelőzése és a biztonság érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa erdőterületeit erdőgazdálkodói jogkörével élve péntek reggeltől ideiglenesen lezárta".

A Normafa különösen kedvelt kirándulóhely télen is: amint havazás kezdődik, sok család látogat el ide szánkózni, hógolyózni.

Csütörtökön először másodfokú (narancs) riasztást adtak ki az ónos eső következtében, este azonban már piros riasztás lépett érvénybe négy vármegyében is. Azt kérték, aki teheti, ne induljon útnak.
 

Aki teheti, ne induljon el otthonról

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztást adta ki ónos eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye 14 járására - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök este az MTI-vel.

Az aktuális meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat oldalán és a katasztrófavédelem VÉSZ nevű alkalmazásán keresztül is lehet tájékozódni.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait.

Az érintett területeken fokozott odafigyelést kérnek mindenkitől. Azt tanácsolják az embereknek:

  • ha tehetik, ne induljanak útnak, sem gyalogosan, sem autóval 
  • ne parkoljanak fa alatt vagy vezeték közelében 
  • célszerű készülni arra az esetre is, ha vezetékszakadás miatt nem lenne áram, ezért azt javasolják az embereknek, hogy készítsenek be elemlámpát vagy gyertyát.

Csütörtökön Üröm, Solymár, Piliscsaba környékén több órán át tartó áramszünet volt az ónos eső és jegesedés következtében.

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot - tanácsolja a OKF.

Forrás: MTI 
Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja