SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Babahoroszkóp 12. rész - Halak baba

Pagács György [cikkei] - 2011-11-30
Bizonyára minden szülő tudja, hogy gyermeke milyen csillagjegyben született, azt viszont már kevesebben tudják, hogy ebből eredően milyen tulajdonságok jellemzőek a gyermekre. Sorozatunkkal ebben szeretnénk segíteni...
Babahoroszkóp 12. rész - Halak baba

halak_babaA Halak tulajdonsággal rendelkező gyermek igen érzékeny és ezért érzelmi úton közelíti meg a világot. Gondolatait, cselekedeteit az érzelmei, hangulatai és megérzései irányítják. Tökéletesen befogadja a világot, ezért fontos az ítélőképességét már kiskorában fejleszteni. Rendkívül alkalmazkodó és elfogadó képesség teszi ezt a gyermeket népszerűvé és különlegessé, ugyanakkor ez a tulajdonsága gátolja leginkább céljai elérésében. Kiváló szerepjátszási képessége van, érdemes ez irányba terelni. Ha valami nem úgy alakul ahogyan ő szeretné, hajlamos ezt a képességét bevetni, hogy megkapja azt, amit szeretne, ezzel a képességével gyakran megtévesztheti a szüleit. Együtt érző és ragaszkodó, szeretteit szinte bálványozza, odavan azért, hogy kényeztessék őt. Környezete elvárásainak igyekszik megfelelni, de a kezdeményező készség nem az erős oldala. Igen élénk a fantáziája, szeret álmodozni. Képzeletben meghitt világot teremt magának, amelybe bármikor visszahúzódhat. Hajlamos arra, hogy a problémák elől is ide meneküljön, ahelyett, hogy cselekedne. Ennek fő oka, hogy szégyenlős, hogy fél a kudarctól, hogy önbizalma labilis.

A szorongás az, amire nagyon hajlamos. Fokozott csendessége, a feltűnő zárkózottság vagy az indokolatlan sírdogálás az, ami jelzi, hogy valami bántja. Az esti mesék során azok tetszenek neki, ahol a szereplőket semmi sem korlátozza, így természetes lesz számára a seprűn lovagló boszorkány is. Bele tudja élni magát a kitalált történetekbe, ezért biztassák arra, hogy költse át a már ismert meséket, történeteket. Ilyenkor figyeljenek arra, hogy milyen színes, varázslatos világot tár Önök elé, mert ez az ő legtitkosabb érzései és gondolatai tárháza.

A mindennapok veszélyhelyzeteire hívják fel a figyelmét, de ne ijesztgessék mert hajlamos a szorongásra. Nehezen szánja el magát az önálló lépésekre, sürgetni nem szabad. Szereti a hasát, a helyes étkezési szokásokat nehezen fogadja el. Szereti ha mesélnek neki, kedveli a képes könyveket, a zenét, szívesen énekel vagy festeget. Kicsi korában megkedvelheti az úszást, ám a versenysportok világa elégé távol van tőle. A közösségekbe való beilleszkedés általában nem okoz gondot, önzetlenül segít mindenkinek. Könnyen alkalmazkodik az óvodai szabályokhoz. Adott esetben nehezen tud dönteni, már pici gyermekként is csalódást tud okozni környezetének a csapongó, állásfoglalást kerülő természete miatt. Nem várható el tőle, hogy szilárd elkötelezettséget mutasson valamely kérdésben, mert úgy érzi, ezzel csak behatárolná a lehetőségeit.


Babahoroszkóp 1. rész - Kos baba
Babahoroszkóp 2. rész -Bika baba


Babahoroszkóp 3. rész - Ikrek baba
Babahoroszkóp 4. rész - Rák baba
Babahoroszkóp 5. rész - Oroszlán baba
Babahoroszkóp 6.rész - Szűz baba
Babahoroszkóp 7. rész - Mérleg baba
Babahoroszkóp 8. rész - Skorpió baba

Babahoroszkóp 9. rész - Nyilas baba
Babahoroszkóp 10. rész - Bak baba
Babahoroszküp 11. rész - Vízöntő baba

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja