SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A rezsicsökkentés és a családtámogatás költségvetése a 2014-es büdzsé

Családinet [cikkei] - 2013-12-18
A Fidesz szerint a jövő évi költségvetés a rezsicsökkentés és a családtámogatás költségvetése.
A rezsicsökkentés és a családtámogatás költségvetése a 2014-es büdzsé

Puskás Imre, a Fidesz politikusa keddi sajtótájékoztatóján a 2014-es költségvetés elfogadása után azt mondta, jövőre érvényesülnek azok a rezsicsökkentő lépések, amelyekről idén döntöttek. Megemlítette a közműszolgáltatások, de a pénzügyi rezsicsökkentés lépéseit is, így az ingyenes készpénzfelvételt, vagy az árfolyamrögzítés kiszélesítését.
    
Utóbbival kapcsolatban jelezte, hogy már azok is igénybe vehetik ezt a segítséget, akiknek 90 napon túli tartozásuk van.
    
Emellett a politikus hangsúlyozta, hogy a családok számára nagyobb mozgásteret, további lehetőségeket biztosítanak azzal, hogy a személyi jövedelemadóból a gyermekek után járó kedvezmény rendszerét kibővítik. Kifejtette, hogy évente ezzel mintegy 500 milliárd forintot hagytak a családoknál, január elsejétől pedig azok is igénybe vehetik nagyobb mértékben, akik alacsonyabb jövedelemmel rendelkeznek. Ők már nem csak az szja mértékéig, hanem a társadalombiztosítás, a nyugdíjjárulék és az egészségbiztosítási járulék mértékéig is élhetnek ezzel, így közel 110 ezer olyan család lesz, akik a bruttó jövedelmüket vihetik haza.
    


Megemlítette Puskás Imre a gyed extra bevezetését is, amely azon anyáknak nyújt segítséget, akik vissza szeretnének térni a munka világába.
    
Puskás Imre kitért a nyugdíjak értékállóságára is. Mint mondta, idén reálértéken a nyugdíjak emelkedtek, 2014-ben pedig az inflációval megegyező mértékű, 2,4 százalékkal emelkedik a járandóság mértéke.
    
A stabil költségvetésnek köszönhetően - folytatta - nagyobb mozgástere lehet a családoknak, növekedhet a fogyasztás Magyarországon, a gazdasági növekedés elérheti a 2 százalékot, miközben az államháztartás hiánya várhatóan nem lépi túl a 3 százalékot.

Forrás: MTI
Fotó:
adamr - FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja