SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Óvodalátogatáshoz kötik a családi pótlék folyósítását jövőre

Családinet [cikkei] - 2014-11-19
A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Novák Katalin szerint az óvodásoknál is hasonló eljárást vezetnek be a családi pótlék kifizetését illetően, mint az iskolásoknál. Ez azt jelenti, hogy csak akkor kaphatnak a szülők a pénzbeli juttatásból, ha a gyermekük óvodába jár.
Óvodalátogatáshoz kötik a családi pótlék folyósítását jövőre

Az államtitkár szerint az intézkedés célja az, hogy javítsák a kisgyerekek biztonságát. Az óvodákban ugyanis biztosított a napi 3-szori étkezés, amely sok családnak jelent segítséget.

Novák Katalin kiemelte, hogy miután bevezették az iskolalátogatás után járó családi pótlékot, a gyerekek hiányzása 40%-kal csökkent. Hasonló eredményt várnak az óvodások esetében is.

Az új rendszert viszont csak jövő szeptembertől vezetik majd be, mert ekkorra lesz elég óvodai férőhely az országban. Jelenleg még problémás a kisgyermekek elhelyezése a túljelentkezés miatt.

A szülőknek lehetősége lesz majd arra is, hogy kérjék a gyermekük óvodalátogatás alóli felmentését, amelyről a végső szót majd az adott település jegyzői mondják ki.

Korábban az is felmerült, hogy munkavállaláshoz kötik majd a családi pótlékot, de ezt egyelőre még nem vezetik be. A kormány jövőbeli célja az, hogy csökkentsék a szociális támogatások mértékét, és helyette növeljék a munkahelyek számát. Olyan modelleket szeretnének kialakítani, amelyekben kiemelten támogatják a dolgozó családokat, illetve elősegítik a munkavállalási kedvet, és a felelős szülői magatartás kialakítását – derül ki Novák Katalin az Origónak adott interjújából.

Az államtitkár továbbá azt is kifejezte, hogy a családi pótlék folyósításának ilyesfajta megújítása nem diszkriminál. Ez egy olyan feltétel, amelyet bárki teljesíthet. 


Forrás: MTI
Fotó:
photostock/FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja