SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak

Németh Noémi [cikkei] - 2024-03-14
Az igazságügyi miniszter csütörtök reggel jelentette be a hírt a Facebook-oldalán.
Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak

Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak

"2024. szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak. Ebbe beletartoznak a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, vizsgák is" – írta Tuzson Bence igazságügyi miniszter a Facebookon.

Arról már korábban is tudni lehetett, hogy a kormány kiegészítené a szakképzési és a köznevelési törvényt azzal, hogy "az állam ingyenesen biztosítja a „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez a közlekedési alapismeretek és a gyakorlati vizsga letételéhez szükséges ismeretek elsajátítását" - írtunk róla már korábban. A részletek azonban még kidolgozás alatt álltak.

Érdemes kihasználni a lehetőséget, ugyanis ma már mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki jogosítványt szeretne szerezni: 2021-ben írtunk arról, hogy 400 ezer forint alatt már nincs jogosítvány, 2022 végén a KSH adatai szerint pedig 305.000 Ft-ba került átlagosan a B kategóriás jogosítvány megszerzése - írja a Forbes. Ez az összeg azonban még ennél is feljebb ugorhat (akár százezrekkel is), ha a tanulónak plusz órákat kell vennie, mert megbukik valamelyik vizsgán.


Hány éves kortól lehet jogosítványt szerezni?

Jelenleg 17 éves kortól lehet forgalmi vizsgát tenni, a KRESZ vizsgát pedig a 17. születésnap előtt 3 hónappal lehet elvégezni, így a beiratkozás, tanulás már ezelőtt megkezdődhet.

Frissítés: mégsem lesz ingyenes a jogosítvány megszerzése. "Fél nappal azután, hogy bejelentette, Tuzson Bence igazságügyi miniszter saját magát helyreigazítva közölte, mégsem lesz ingyen a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak" - írja a 444.hu.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja