SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Magzatkárosító hatású oldószert találtak a szennyvízben Gödön

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-04-06
A vegyületet a Samsung-gyár környékén mutatták ki, nem első alkalommal, korábban ugyanis kutakban és a levegőben is megjelent már a veszélyes anyag.
Magzatkárosító hatású oldószert találtak a szennyvízben Gödön

A helyi civilek és a Greenpeace is mintákat vett, amelyekből kimutatták a magzatkárosító oldószert

A gödi Samsung-gyár mellett kiömlő szennyvízben magzatkárosító hatású oldószert találtak, amit akkumulátorgyártáshoz használnak - írják a Greenpeace csütörtöki sajtóközleményében. 

Február 21-én értesítették a környezetvédő civileket arról, hogy csőtörés történt a gödi akkumulátorgyár mellett, és emiatt szennyvíz ömlik ki a környező területekre. Azóta sikeresen elhárították a csőtörést, a szennyvíz azonban ottmaradt a közeli termőföldön. 

A helyi civilek és a Greenpeace is mintákat vett, amelyekből 200 mikrogamm/liter magzatkárosító hatású NMP-oldószert mutattak ki.

A Greenpeace az ügy kapcsán a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt-hez, a katasztrófavédelemhez, a Pest Vármegyei Kormányhivatalhoz, illetve Göd Város Önkormányzatához is adatigényléssel fordult, hogy fény derüljön a szennyvíz forrására. 

A gödi Samsung-gyárban is használt vegyületet egyébként nem az első alkalommal mutatták ki a környéken: 2022-ben a gödi kutakban, nemrég pedig a gödi levegőben is jelen volt. 

Indexkép: Nicky ❤️🌿🐞🌿❤️ képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja