SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így reagált Kardos Eszter kisfia, amikor először meglátta testvérét

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-02-16
Segít pelenkázni, fürdetni, sőt még a cumit is odahozza az anyukájának, ha kéri. Erik igazi nagy tesó, aki nagyon várta már, hogy találkozhasson kishúgával.
Így reagált Kardos Eszter kisfia, amikor először meglátta testvérét

Kardos Eszter január 25-én hozta világra második gyermekét, Rúben végig ott lehetett mellette a szülésnél. Eszter most az első otthon töltött időszakról mesélt, arról, hogy fogadta kisfia Zitát, hogy telnek most a napjaik, és mennyire nehéz két gyerekkel.

Alig látszik a fiatal anyukán, hogy nemrég szült: egyfolytában mosolyog és tele van energiával. Azt mondja, hogy ez részben azért is van, mert kislánya igazi kis mintababa.

”A kislányom szerencsére nagyon jó alvó, az éjszakáink viszonylag nyugodtak. Kétszer szoktam éjjel felkelni hozzá, de mivel a hálószobánkban alszik bébiöbölben, ezért ez nem olyan megterhelő. Szerencsére etetés után hamar vissza is alszik.”- mondja Eszter.

Erik, a 3 éves nagytesó pontosan tudja, hogyha kishúga napközben alszik, akkor csendben kell maradnia. Eszter szerint ez többé-kevésbé sikerül is.

Ha hangoskodik, akkor szólunk Neki, hogy próbáljon meg egy kicsit csendesebben játszani, de persze nem várhatjuk el egy örökmozgó 3 éves gyerektől, hogy mindig csendben legyen. Szerencsére Zitát eddig ez egyáltalán nem zavarta.– mondja a gyönyörű anyuka. Hozzáteszi, hogy a várandóssága alatt sokat beszélgetett Erikkel arról, hogy hogy kell majd bánni a kistesóval.

”Igyekeztünk felkészíteni Eriket, amennyire csak lehet. Több olyan mesekönyvet is olvastunk, amelyek kistestvér érkezéséről szóltak. Elmagyaráztuk Neki, hogy Zita nagyon kicsi és törékeny lesz, ezért csak óvatosan szabad majd hozzáérni.” – meséli a színésznő, aki sosem fogja elfelejteni azt a pillanatot, amikor kisfia először meglátta Zitát.

”Amikor hazaértünk a kórházból, Eriknek fülig ért a szája és azt kiáltozta, hogy nézzétek, mennyire pici!" Nagyon aranyosan fogadta. – árulja el Kardos Eszter.

Erik pedig úgy tűnik, hogy tökéletesen eleget tesz testvéri kötelességeinek. Sőt. Folyamatosan szeretgeti, puszilgatja kishúgát, finoman bánik vele és mindenben segít. Eszter azt mondja, nagyon büszke kisfiára, aki még a pelenkázásból vagy a fürdetésből is örömmel kiveszi a részét. A gyerekek apukája, Rúben pedig otthonról dolgozik, ami szintén nagy segítség az anyukának.

”Előfordult olyan is, hogy Rúben Zitával a kezében ült az online meetingen, így amíg Zita aludt az apukájával, addig én tudtam játszani Erikkel.” – mondja Eszter és hozzáteszi, hogy a családjuk is rengeteget segít. Nagypapája például nagyon közel lakik, és szívesen átmegy hozzájuk bármikor Erikre vigyázni, anyukája és a nagymamája pedig a főzésben segítenek.

A fiatal anyukának így szerencsére jut ideje arra is, hogy pihenjen. Azt mondja, hogy a délutáni alvással is szerencséje van, kisfia ugyanis kora délután több órát is alszik, ezért ha sikerül Zitát is ilyen időpontban elaltatni, akkor ő is tud velük pihenni egy kicsit.

Eszter annak is nagyon örül, hogy kislányát anyatejjel tudja táplálni.

”Szerencsére most sincs gond a szoptatással. Nagyon sok tejem van, ezért egy részét le is fagyasztjuk, ez később igazi kincset fog érni. Sajnos Zita egy kicsit hasfájós, de Erik ugyanilyen volt, így már rutinosak vagyunk abban, hogy kell tornáztatni, vagy segíteni Neki abban, hogy megerősödjön.”

Eszter azt mondja, nagyon várja már, hogy egy kicsit jobb idő legyen, és kimozdulhassanak a gyerekekkel sétálni.

Képek: Kardos Eszter hivatalos instagram oldaláról

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja