SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sok múlik a kismamavitaminon

Családinet [cikkei] - 2014-01-24
 [X]

A várandósság a nők életében a legboldogabb időszak, de nem csak boldog, hanem aggódással teli is, hiszen egészséges csecsemőre vágynak, s ezért mindent meg is tesznek. Ebben segíthet egy komplex kismamavitamin, az Ovant-Baba, amely a szervezet vitamin és ásványi anyag ellátásán túl, tudományos információk alapján fokozottan védi a magzat és a kismama egészségét, a terhesség normál időbeli lefolyását.
Sok múlik a kismamavitaminon

Több millió várandós nőnek az Egyesült Államok szülészeti klinikáin összegyűlt vizsgálati eredménye rámutatott arra, hogy egyes vitaminok és nyomelemek a szokásosnál fokozottabb bevitele kedvezőnek bizonyul a meddőség, a koraszülések gyakoriságával szemben, csökkentheti a preeclampsia és a hipotireózis okozta problémák előfordulási gyakoriságát. Kedvezö hatás mutatkozott az újszülöttek veleszületett betegségeinek (szív, vese, immunrendszer, retardációk, stb.) visszaszorításában is.

A D-vitamin mennyisége
Újdonság, hogy fokozottabb mennyiségű D3-vitamin (400NE helyett 1000NE/nap) került az Ovant-Babába, mivel a szülészeti klinikai eredmények szerint ennyi jól kimutathatóan védi a terhességet, csökkenti a koraszülés és vetélés veszélyét, valamint a magzat bizonyos veleszületett betegségeinek rizikóját.

Szelén- és jódhiány korrigálása
Ez különösen Magyarországon fontos kérdés, mert a hazai termőföldek és táplálékok szeléntartalma rendkívül alacsony. A Magyarországon forgalmazott terhesvitaminok ezt nem veszik figyelembe, pedig fontos a napi szelén mennyisége, ugyanis magasabb dózissal (Ovant-Baba: 137mcg)  a vetélések visszaszorítása mellett a kismama egészségét is elősegíti, csökkenti a terhesség alatti és utáni depresszió bekövetkezését. Statisztikák szerint Magyarországon a várandós nők 57%-át érinti a szelénhiány mellett a jódhiány is, miáltal pajzsmirígy problémák fordulnak elő. Mindkét nyomelem a legtöbb hazai terhesvitaminból sajnálatosan hiányzik vagy minimális mennyiségű.
 
Miért kell a K2-vitamin és a DHA?
Új tudományos javaslat a K2-vitamin (a K1 csak a rosszul felszívódó elővitaminja) napi bevitele a magzat, majd az újszülött csontépüléséhez és a kismama csontrendszerének megóvására fontos.
Az omega-3 zsírsavak (DHA és EPA) bevitele pedig elősegíti a magzat szemének, retinájának és agyának, idegrendszerének minél teljesebb kiépülését, tekintettel arra, hogy a DHA ezek meghatározó építő komponense. Nagyszámú tapasztalat szerint az omega-3 zsírsav szisztematikus bevitele a kismamavitaminban azt eredményezte, hogy a babák hamarabb kommunikáltak és később a gyerekek könnyebben tanultak.

További információk:
http://pharmafort.com/hu/termekek/ovant-baba/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja