SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kiszel Sára - megjelent cikkei

6+1 módszer a gyermek önbizalmának növelésére

6+1 módszer a gyermek önbizalmának növelésére

A pozitív önértékelés, az önbizalom minden gyermek számára kiemelt jelentőséggel bír. Nem is gondolnánk, milyen nagymértékben befolyásolhatjuk gyermekünk jövőjét, ha kicsit tudatosabban, fókuszáltan igyekszünk hatni rá, hogy pozitív önértékelésű, öntudatos személyiségű egyéniség válhasson belőle. Ebben a bejegyzésben 7 gyakorlati módszert osztunk meg, amivel segíthetjük gyermekünk pozitív önértékelésének alakulását.
Három lépés a pozitív nevelés gyakorlatára, avagy a bátorító reagálás művészete

Három lépés a pozitív nevelés gyakorlatára, avagy a bátorító reagálás művészete

Évek óta vezetek egy cserkészethez hasonló gyerekcsapatot. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk gyerekekkel, bizalmasai vagyunk egymásnak. Ez azért is lehet, mert se tanítójuk se édesanyjuk nem vagyok. Hozzátenném, hogy ebben nagy szerepe van azoknak az önreflexív beszélgetéseknek és lelki vezetésnek, amire rendszerint nagy hangsúlyt fektetek, és ami egyáltalán nem olyan megterhelő, mint első hallásra tűnhet. Ezt én is tapasztalat útján tanultam meg.
A szerkesztő ajánlja