SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Dr. Várnai Judit - megjelent cikkei

Az élettársi kapcsolat és joghatásai

Az élettársi kapcsolat és joghatásai

A családjogi törvény egyik célja a házastársak egymás közötti jogviszonyainak a rendezése, és nem utolsósorban a házasság intézményének védelme. A házasságkötést a jog kizárólag férfi és nő között engedi meg. Ugyanakkor elismeri azt, hogy nemre való tekintet nélkül létrejöhet két ember között olyan együttélési forma, amelyet szoros érzelmi és gazdasági kapcsolat jellemez. Amennyiben ez az együttélés nő és férfi között áll fenn, úgy az tartalmilag nem különbözik a házassági együttéléstől.
Házassági vagyonjogi szerződés

Házassági vagyonjogi szerződés

A családjogi törvény rendelkezései szerint a házasság megkötésével a házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik.
Családjogi cikk1 - A láthatásról

Családjogi cikk1 - A láthatásról

A statisztikák szerint a házasságok zöme a megkötést követő hét éven belül bomlik fel. Ennek köszönhetően a bontóperek állandó főszereplői a kiskorú gyermekek. Az ő sorsukat érintő kérdésekben, ideértve a közös gyermek elhelyezését, tartását, a szülő és a gyermek közötti kapcsolattartás szabályozását, valamint e fő területek megannyi részletének megoldását, a szülők tapasztalataim szerint egyre kevésbé mutatnak kompromisszumkészséget.
A szerkesztő ajánlja