SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Dr. Pándy Mária - megjelent cikkei

A szüzesség elvesztése

A szüzesség elvesztése

A szüzesség elvesztése mérföldkő mindenki életében, méghozzá a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a lányoknak, hanem a fiúknak is. A felnőtt élet kezdetét jelenti. A kamaszoknál az első nemi együttlét előtt is előfordulnak meghatározó pontok a másik nemhez való viszonyban - így pl. az első csók, de a legelső közösülés mindenképpen mérföldkő. Az első szeretkezés egy olyan állomás az ember életében, amit soha nem felejt el, és meghatározó élmény is marad.
A szex misztériuma

A szex misztériuma

Giuliano Kremmerz Introduzione alla Magia című művében különféle leírásokat használt, amikor a testi szerelemben alkalmazott misztikus élményről írt:
Nincs szex

Nincs szex

Ma már a párok úgy tartják, hogy a mobiltelefont nem, a szexet viszont lehet nélkülözni. A mai fiatalok jóval ritkábban élnek szexuális életet, mint nagyanyáik-apáik az ő korukban.
Nekem ebből elegem van!

Nekem ebből elegem van!

Az utóbbi időben egyre többen keresnek fel házassági válság problémával. Nemcsak arról van szó, hogy megjelent a "harmadik", hanem anélkül is, hogy bárki belépett volna a házasságba, valamelyik fél úgy érzi, hogy "neki ebből elege van", elszürkült a kapcsolatuk, unalmassá vált, "csak a munka van vele".
Hogyan renováljuk házasságunkat?

Hogyan renováljuk házasságunkat?

Már több éve együtt élő párok gondja, hogy a lángoló szerelem elmúlt, helyette "megszokás" van, és mindketten valami érdekesebbre, izgatóbbra vágynak. Attól tartanak, hogy párjuk ezt majd mással találja meg, és már előre féltékenyek. Ugyanakkor ők is szeretnék átélni a szerelem okozta mámort, de már előre lelkiismeret-furdalásuk van, hogy mi lesz akkor a házasságukkal? Legegyszerűbb lenne ezt a "megújítást" együtt csinálni! De hogyan?
Állapotosan az ágyban

Állapotosan az ágyban

A legtöbb kismamában és kispapában tévhitek élnek a terhesség alatti szexről. Dr. Pándy Mária szexológust éppen ezért arról kérdeztük, hogy egy gyermekét váró párnak mire kell figyelnie a hitvesi ágyban.
A szerkesztő ajánlja