SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rindt Kata - megjelent cikkei

Hull a pelyhes...

Hull a pelyhes...

Egyszer, még gyerekkoromban, úgy 5-6 éves lehettem, járt nálunk a Mikulás. Az összes szomszéd gyerek nálunk őrjöngött, hatalmas hancúr volt, amikor váratlanul csöngettek a lakás ajtaján. Egy hús-vér, valódi Mikulás állt az ajtóban! Botján apró csengő csilingelt, kabátjából áradt a hó illata, szakállán valóban zúzmara - és egy egész napra nálunk hagyta a puttonyát! Tele volt naranccsal, földimogyoróval, mandarinnal, szaloncukorral! Önmagában is nagy dolog volt ám ez a nyolcvanas évek derekán...
Anyu főz, és kész!

Anyu főz, és kész!

Kisiskolásként, amikor elkezdtem oroszul tanulni, talán már az első lecke arról szólt, hogy anya főz. Majd amikor az angollal, s később a franciával ismerkedtem, akkor is az első tananyag az anya főz témakörét pöcögtette. Mindezt megspékelte bolgár tanulmányaim kezdete, mert akkor is azzal vágtam neki az újabb nyelv elsajátításának, hogy anya még mindig főz...
Felhívás: Kórházban szültem!

Felhívás: Kórházban szültem!

Olykor elfeledkezünk arról, hogy a szűkebb-tágabb környezetnek nem a kismama aggodalmait kellene szaporítani, hanem minél biztosabb támaszt kellene nyújtani neki abban, hogy a lehető legoptimálisabb körülmények között világra hozza a gyermekét. Nagy szükség lenne tehát olyan történetekre, amelyek a világ - és a kórházi szülés - napos oldalát mutatják meg!
A példaképek köztünk járnak

A példaképek köztünk járnak

Gyenge Ági (31) a Családinet egyik lelkes olvasója. Hihetetlen öröm volt számomra, hogy összehozott a sors vele - pontosan olyan, mint Te vagy én. Közöttünk van, fórumozik, informálódik és pont olyan kedves, lelkes barátságos, amilyennek Benneteket elképzellek.
Budapesti szülők riadólánca

Budapesti szülők riadólánca

A szombati diszkótragédiát nem kell kommentelni, szörnyű, borzasztó, elkeserítő - őszinte részvétem a családok és barátok irányába. Ha ilyen híreket kapok, mindig elgondolkozom: TE JÓ ÉG! MILYEN VILÁGBA SZÜLETTETEK GYEREKEIM?
Igazi otthoni munka: a fordítás!

Igazi otthoni munka: a fordítás!

Ma már bármilyen munkakör betöltéséhez minimum egy érettségi kell, de inkább felsőfokú végzettség. Ifjú felnőtt korunkban nemcsak tanulni tanulunk meg, hanem időnket a leghatékonyabban beosztani. Megtanuljuk, hogy mi fontos és mi nem, ha pedig szorul a hurok a nyakunkon (vizsgaidőszak), akkor tudunk koncentráltan tanulni, dolgozni.
Hogy ne egy fehér borítéknak érezd magad!

Hogy ne egy fehér borítéknak érezd magad!

Valószínű az angyalok vigyáznak rám, véletlenül keveredtem szülészorvosomhoz hat évvel ezelőtt. 16 évesen jártam először nőgyógyásznál, akkor anyukám kézen fogott és elvitt a doktor nénijéhez.
Hogy micsoda a távmunka? Hogy nem ismered?

Hogy micsoda a távmunka? Hogy nem ismered?

Azt már tudjuk, hogy időt és pénzt lehet vele spórolni, azt is tudjuk, hogy gyerek mellett ideális, hogy környezetkímélő, és rengeteg hasznos oldaláról megvilágítottuk. Azonban még mindig nem tudjuk, mi a fene az a távmunka!
Hálelúja, ismét három év a GYES!

Hálelúja, ismét három év a GYES!

Nagy felháborodást váltott ki a Gyes három évről két évre történő csökkentése - pedig még a tőlünk igazán gazdagabb országok sem engedhetnek meg maguknak ekkora pazarlást. Három évig kivonni felnőtt embereket a "forgalomból" több mint luxus.
Környezet és időkímélő távmunka

Környezet és időkímélő távmunka

Nem célom az objektív tájékoztatás, csak úgy gyermekei mellett dolgozó anyuka, az idő és pénz megspórolásán túl a környezetvédelemre is gondoltam...
Sétálj egyet Móricz Zsigmonddal Budapesten!

Sétálj egyet Móricz Zsigmonddal Budapesten!

Ne mindig a munkával foglalkozz, könnyen elfáradsz, belefásulsz. Szánj időt magadra is! Nem újkeletű dolog, hogy anyák kisgyerekek mellett dolgoznak. Öt éves voltam, amikor apukám meghalt, anyu egyedül maradt két pici gyerekkel. Nagynéném (Kolos Réka), építészként is, családanyaként és feleségként is sikerrel vette az akadályokat, minden fronton. Ma már ő is nagymama, felnevelt két remek embert - ahogy családom asszonyai, ő is mindig példaképként állt előttem.
Dolgozz otthon mindenki hasznára

Dolgozz otthon mindenki hasznára

Távmunka iránti rajongásom egyetemi éveimre vezethető vissza, amikor egy kerámia műhelyben dolgoztam. Ahogy akkor az egyetemi előadásokhoz, könyvtárazáshoz és vizsgákhoz kellett igazítani életem, úgy ma a három gyermekemhez. Már akkor kitapasztaltam, hogyan tudom gazdaságosan beosztani időmet.
Élőlánc a szabad életért! - Összefogás a távmunka népszerűsítése érdekében

Élőlánc a szabad életért! - Összefogás a távmunka népszerűsítése érdekében

Az internetes világfalu él, aktív mozgatható! Nem kell felállni a számítógép elől, mégis százakat, ezreket tud egy-egy ügy megmozgatni. Ne törődjünk bele a válsághelyzetbe, az állam nyújtotta szociális adományokba, gondoljuk újra lehetőségeinket!
Szeresd meg a távmunkát!

Szeresd meg a távmunkát!

Sokan, sokféleképpen élünk. Mindannyian más életritmushoz szoktunk. Egy biztos, a kiegyensúlyozott életünk elengedhetetlen része a pénz. Gyermekvállalással ennek összege értelemszerűen csökken, de ésszerű csoportosítással nem kell lemondani semmiről.
Szabad véleménynyilvánítás Geréb Ágnes őrizetbe vétele kapcsán

Szabad véleménynyilvánítás Geréb Ágnes őrizetbe vétele kapcsán

Ha anyukámat őrizetbe vennék, rohangálnék fűhöz-fához, segítsen, hozza ki a hűvösről. Ebben mi kivetnivaló van? Szeretem anyukámat, első perctől kezdve. Hét hónapra születtem, kórházban, és megmentették az életem... Éppen csak arra volt idő, hogy bekísérjék a szülőszobára, én már jöttem - 1976-ban.
Tippek a diszkrét szoptatáshoz

Tippek a diszkrét szoptatáshoz

Harmadik babámat szoptatom, így természetes, hogy hozzám is eljutnak a hírek, melyek szerint nehézségekbe ütköznek szoptató anyák. Megjegyzem problémájuk számomra ismeretlen, az elmúlt öt évben egyetlen egyszer nem volt konfliktusom abból, hogy igény szerint táplálom babáimat (már a harmadikat).
Végre elindult valami - talán hozzánk is elér

Végre elindult valami - talán hozzánk is elér

44 napos babájával ment dolgozni az olasz képviselőnő - ezzel akarja felhívni a figyelmet a gyermekes anyák munkavállalásának nehézségeire. Az igen dekoratív Licia Ronzulli szavait idézve: "Több elkötelezettséget szeretnék látni ezen a téren az európai intézményektől, kezdve az Európai Parlamenttel, hogy mind a ketten teljes életet tudjunk élni"
Szélvész mami világa

Szélvész mami világa

Kállay Andival aznap ismerkedtem meg, amikor második kisfiam született. Szobatársak lettünk, a kapcsolat, ha lazán is, de megmaradt. A napokban végre összehoztunk egy igazi csacsogós délelőttöt. Andival az elmúlt három évben annyi minden történt, annyira ügyesen állt helyt. Érdemes őt megismerni.
Tanévkezdés négy gyerekkel

Tanévkezdés négy gyerekkel

Mindenkinek kell egy példakép! Egy olyan kapaszkodó, akire, amire, ha gondol, tud nagy levegőt venni, és újra nekiveselkedni az élet gördítette, sokszor megmászhatatlan akadályoknak. Nekem is van egy ilyen példaképem! Magdi, akivel bő három éve hozott össze a sors, ő akkor várta negyedik babáját, én a másodikat, volt miről beszélgetnünk - azóta az egyik legjobb barátnőm.
Otthonszülés - kell ez nekünk?

Otthonszülés - kell ez nekünk?

Tudom, hogy nem vagyok egyedül, amikor értetlenkedve állok az otthonszülés kultusza előtt. "Háborítatlan" szülés ide vagy oda, ahogy vakbélműtétet sem otthon a konyhaasztalon végzünk, vagy nem a kovács húzza a fogunkat, úgy a szülésnek is kifejlődött mára a profi intézményesült rendszere. Hálásak lehetünk, hogy nem száz évvel ezelőtt születtünk, szültünk!
Minden tiszteletem az orvosoké!

Minden tiszteletem az orvosoké!

Természetesen a munka mindenhol munka, akár saját vállalkozásban, akár alkalmazásban, gyerek mellett pedig mindenféleképpen jó logisztikát igényel. Néhány évvel ezelőtt összehozott a sors Dr. Horváth Nikoletta doktornővel, aki első alkalommal szívemhez szólt a gyerekcipő-választás kérdésében. Azóta is az ő véleménye alapján választjuk gyerekeink cipőit.
Aki tudja, mitől csinos a kismama

Aki tudja, mitől csinos a kismama

Szentendréről elköltöztettük a mumONboard kismamaruha outletet Budára, a Bécsi út elejére. Ebben a boltban már nem csak outlet kismamaruhákkal találkozhattok, hanem a Waiting for You aktuális kollekciójából is csemegézhettek. Ismerjétek meg Raáb Mártit, aki a gondolattól a boltig ott áll a kismamaruhák mellett, hogy a babavárás idején mindenki csinosan, kényelmesen öltözhessen.
Dolgozzunk otthon, de hogyan?

Dolgozzunk otthon, de hogyan?

Van, akinek a húsvéti nyuszi piros tojást hoz, az én gyerekeimnek egy kis tesót - így idén húsvétkor mi is csatlakoztunk a nagycsaládosok népes táborához.
ÉS végezetül: biztos jó az egy számmal nagyobb?

ÉS végezetül: biztos jó az egy számmal nagyobb?

Azzal a szándékkal indítottam cikksorozatomat, hogy felhívjam a figyelmet a csinos kismamaruha titkaira! Felhívjam a figyelmet a félmegoldások nevetséges momentumaira.
Kismamaruha - hogyan ne?

Kismamaruha - hogyan ne?

A különböző hozzászólások és Szentendrén a kismamaruha outletben elhangzó beszélgetések is arra sarkallnak, hogy haladjunk tovább a csinos kismama kérdéskörében! Úgy veszem észre, hogy érdemes felhívni a figyelmet a kismamaruha apró különbségeire, amik igen sokat dobnak a látványon!
Nyári kismamadivat - még mindig a Hogyan ne!

Nyári kismamadivat - még mindig a Hogyan ne!

Őszintén megvallva, kedvet kaptam összeállítani azokat a megoldásokat, amikkel garantáltan elvadíthatjuk urunkat magunk mellől.
Nyári kismamadivat - tippek

Nyári kismamadivat - tippek

Nem szeretnék olajat önteni az igényes és igénytelen kismamák parázs vitájának tüzére, egyszerűen az elmúlt évek személyes és szakmai tapasztalatai alapján összeállítok egy gondolatmenetet, bízva abban, hogy segítek még mielőtt kismamaruha vásárlásba kezdenél!
Jobban jársz, ha férjhez mész!

Jobban jársz, ha férjhez mész!

Rengetegen keresnek meg a baba anyakönyvezésével kapcsolatban, mert január óta újabb szabályok léptek érvénybe.
Itt a farsang áll a bál! - Báli kismamaruhaötletek

Itt a farsang áll a bál! - Báli kismamaruhaötletek

A báli szezon, a mulatság, a "hejehuja" idején, nem szeretnék még érintőlegesen sem beszélni a pénzről.
Otthon is lehet pénzt keresni

Otthon is lehet pénzt keresni

Következő leírásban arról lehet olvasni, hogy többek között hogyan lehet otthon dolgozni pici gyerek mellett.
A szerkesztő ajánlja