SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

4D Ultrahang Diagnosztikai Centrum orvosai - megjelent cikkei

Ultrahangvizsgálatok a várandósság során

Ultrahangvizsgálatok a várandósság során

Az ultrahangvizsgálatok szülészeti-nőgyógyászati gyakorlatba történő bevezetése óta a technika robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, ennek köszönhetően a vizsgálatot végző szakemberek az esetek többségében képesek idejekorán kiszűrni a kóros eltéréseket, illetve az arra utaló "finom" jeleket. Hangsúlyozni kell azonban, hogy nincs olyan rendellenesség, amelyre azt lehet mondani, hogy ultrahangvizsgálattal 100 százalékosan kimutatható a terhesség idején.
Mozgás a várandósság során

Mozgás a várandósság során

Az egészséges életmód egyik legfontosabb része a mozgás, mely kondicionálja a keringést, csökkenti a stresszt és a stressz által okozott fizikai panaszokat, javítja a szénhidrát háztartást, az ellenálló képességet, és ami talán a legfontosabb jó közérzetet és nagyobb teherbírást biztosít a hétköznapokban.
Csecsemő és gyermek ultrahang

Csecsemő és gyermek ultrahang

Minden szülő számára a legfontosabb, hogy gyermeke egészségesen szülessen, illetve fejlődjön. Minden anyuka és apuka ismeri azt az izgalmat, amit akkor érez, amikor még pocaklakó kisbabáját először vizsgálják ultrahanggal, majd amikor a születést követő hatodik hét körül elvégeztetik az ajánlott has-koponya-csípő vizsgálatot.
Anyaság 40 felett - A késői gyermekvállalásról

Anyaság 40 felett - A késői gyermekvállalásról

A szakmai fórumok az ideális anyai életkornak a 20-29. év közötti időszakot említik. Számos tanulmány azt támasztja alá, hogy ebben a korosztályában legkisebb a kóros terhesség, valamint a szülészeti komplikációk előfordulásának gyakorisága.
A pajzsmirigy ultrahangos vizsgálata

A pajzsmirigy ultrahangos vizsgálata

A pajzsmirigy a nyak alsó részének két oldalán helyezkedik el. Két-jobb és bal-lebenyét lehet elkülöníteni, a kettőt középen híd köti össze. A pajzsmirigy a belső elválasztású mirigyek közé tartozik, vagyis hormonokat termel, melyeket közvetlenül a véráramba juttat.
Terhességi ultrahang-szűrővizsgálat

Terhességi ultrahang-szűrővizsgálat

A kromoszóma- és fejlődési rendellenességek nagy részének felismerésére a várandóság alatt végzett ultrahang-szűrővizsgálatok nélkül nem lenne mód. A normális korlátokon belül végzett ultrahangvizsgálat mind az anyára, mind a magzatra nézve bizonyítottan veszélytelen.
Ultrahang vizsgálatok a betegségmegelőzésben

Ultrahang vizsgálatok a betegségmegelőzésben

A leghatásosabb gyógyítás a betegségek megelőzése. Sajnos ez nem mindig lehetséges, de a minél korábban megállapított betegségek gyógyítására van a legjobb esély. Mindenkinek tudnia kell, hogy súlyos betegségek sokáig teljesen panaszmentesen lehetnek jelen szervezetünkben. Mit tehetünk?
A hallásszűrés jelentősége

A hallásszűrés jelentősége

A külvilág ingereit látásunk, hallásunk alapján érzékeljük. Újszülött korban azonban még nem tökéletes a csecsemő hallása, úgyanúgy, ahogy járni sem tud még, bár vannak lábai. Születés után a hallórendszer érési folyamaton megy keresztül, amihez elengedhetetlenül fontos a kellő hanginger. Ahhoz, hogy a baba beszéd-és nyelvfejlődése zavartalan legyen, elengedhetetlen a hallópályákon keresztül a hallóközpontba érkező ingerület.
A várandósgondozás (terhesgondozás) jelenlegi gyakorlata

A várandósgondozás (terhesgondozás) jelenlegi gyakorlata

Az orvostudomány folyamatos fejlődése, a korszerű technikai eszközök széleskörű alkalmazása a várandósgondozás területén is számottevő változásokat eredményezett az elmúlt évtizedek során, ennek ellenére a várandósok gondozásának alapvető célja jelenleg is változatlan: az anyai és magzati morbiditás és mortalitás csökkentése.
Ultrahangos keringésvizsgálattal megelőzhető a baj

Ultrahangos keringésvizsgálattal megelőzhető a baj

A legtöbb ember hallotta már, hogy a mentőautó szirénázása, a vonat fütyülése, dudálása valahogy magasabb hangon szól, amikor az autó, a vonat felénk tart, és mélyebben, amikor elhagynak minket. Ezt a jelenséget Doppler-effektusnak nevezik.
A szerkesztő ajánlja