Színes hús rolád
A húslevesből kiveszem a zöldségeket, amelyeket kis kockákra vágok, hozzáadok főtt zöldborsót, zöldbabot, vagy ami épp kis zacskókban a fagyasztómban fellelhető.
A csirke mellét is kiemelem, majd azt is kis darabokra vágom. Amikor roládot is készítek, több csirkemellet teszek a levesbe, így több roládot készíthetek.
Az egészet egy tálban két nyers tojással összegyúrom, fűszerezem. Fűszert mindenki a család ízlése szerint használjon. Javaslom a petrezselyem zöldet, bors, só hozzáadását, de aki fűszeresebben szereti, bármit elbír.
Az egészből két roládot készítek, amelyet alufóliába csavarok, majd fövő vízbe teszek. Fél óra főzés épp elég, hisz a rolád összetevői előtte megfőttek, most csak össze kell álljanak.
Várjuk meg, míg legalább félig kihűl, és csak ekkor szeleteljük. Tálalása: salátalevélen a színes hús-zöldségszeletek gyönyörűek, s ami nem mellékes az íze is fenséges.
Felszolgálhatjuk krumplipürével, egy kis szósszal, krumpli salátával, vagy bármilyen vegyes salátával.
Elkészítése könnyű, szemnek és szájnak egyaránt finom eledel.
Vasárnapi gyors gyümölcstál
Egy jénai tálba piskótalapot vagy babapiskótát helyezek, meglocsolom egy kis rumos kávéval, majd rárakok fagyasztott, netán friss vagy kompótból kiszedett gyümölcsöt.
Az egészet leöntöm egy kis pudinggal – főzés nélküli -, amelyre ismét piskótát, gyümölcsöt, majd ismét pudingot simítok.
Legfelül jöhet a tejszínhab csoki reszelékkel.
Palacsinta vagy ropogós ostya vörösben
Egyszerű és nagyon finom. Egy adaghoz süssünk palacsintát, de finomabb, ha veszünk egy csomag ropogós ostyát. Az ostyalapokat kenjük meg az összetört gyümölccsel, szórjunk rá mentalevelet, tálaláskor a tányérra helyezzünk ép gyümölcsöt is.
Az ebéd végére: Gyümölcsös jégkása
10-12 darab jeget beleöntök egy magas falú edénybe. Hozzáadom a gyümölcsöt, lehet fagyasztott, friss, aki édesebben szereti, adhatunk hozzá egy kis cukrot, de ne sokat, 3-4 evőkanál az ideális mennyiség, majd annyi vizet adok hozzá, amely éppen csak ellepi az egészet.
Rúd-mixerrel darabosra töröm, majd magas poharakba öntöm. Tetejére kis tejszínhabot teszek, amire mentalevelet szaggatok, s beleszúrok egy szívó szállat.
Jó étvágyat!
Tavaszi receptek |
Palacsinta vagy ropogós ostya vörösben, Gyümölcsös jégkása.
MEGOSZTOM A FACEBOOKON! |
Ízletes és egészséges tavaszi levesek - 2.rész
kisokos
#1
2009. március 24. 07:35:11 | kedd |
Éhes lettem... nem csoda egy probiotikus ital után:D A színes húsrolád nekem bejön.
|
|
|
|