1. Sajttorta-falatkák
Hozzávalók:
- ¼ bögre görög joghurt
- ¼ bögre tejszínes krémsajt
- 3 teáskanál+1/4 bögre méz
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 bögre kókuszolaj
- fél bögre cukrozatlan kakaópor
A joghurtot, a krémsajtot, a 3 teáskanál mézet és a vaníliát habverővel simára keverjük. Hasonlóan teszünk egy másik tálban a kókuszolajjal, a kakaóporral és az újabb adag mézzel. Egy jégkockatartó aljára kanalazunk a csokis keverékből, ráöntjük a sajtkrémet, majd arra a maradék csokit. 2-3 óra fagyasztás után a külseje megdermed, a töltelék pedig kellemesen krémes marad.
2. Gyümölcsös jégkockák
Hozzávalók:
- narancslé
- szőlőlé és gránátalmalé ízlés szerint
- víz
A gyümölcsleveket felhígítjuk kis vízzel. A narancslevet elosztjuk a jégkockatartó rekeszeiben, és megfagyasztjuk. Ha megdermedt, szőlőlevet öntünk rá, azt is megfagyasztjuk, majd harmadik rétegnek ráöntjük a gránátalmalevet is. Újabb fagyasztás után a jégkocka szép réteges lesz. Italok ízesítésére használhatjuk fel.
3. Eper csokikosárkában
Hozzávalók:
- 8-10 szem eper (ahány rekesze van a jégkockatartónknak)
- tejcsoki ízlés szerint
Az eprek tetejébe hurkapálcát szúrunk. A csokit gőz fölött megolvasztjuk (a kislány a videóban mikrohullámú sütőben olvasztja meg, de úgy könnyen odaég), és a jégkockatartó aljára kanalazunk belőle egy keveset. Ebbe állítjuk az epreket, vigyázva, hogy túl ne csorduljon a csokikrém. Néhány órára a hűtőbe (nem a fagyasztóba!) tesszük. Vendégváró falatoknak is kiváló.
Az elkészítésüket megnézheted videón is:
Forrás: Millennial Moms / YouTube