Hozzávalók:
1 nagy csirkemell filé, kb. 50 dkg
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál zöld currypaszta
2 nagy doboz kókusztej
1 evőkanál méz
3 dl csirke alaplé
2 szál thai citromfű
3 kaffir lime levél
1 teáskanál kurkuma
só
bors
1 teáskanál őrölt koriander
1 dl tejszín
1 szál sárgarépa
néhány brokkolirózsa
Elkészítés:
A húst falatnyi darabokra vágtam, és az olajon megpirítottam. Amikor már színt kapott, beledobtam az összenyomott fokhagyma gerezdet is. A következő a currypaszta, amivel óvatosan bánjunk, mert nagyon karakteres, csípős íze van, inkább később adjunk még hozzá, minthogy eltúlozzuk a mennyiségét. A currypasztával is pirítottam még a húst, majd hozzáadtam a két doboznyi kókusztejet, a csirke alaplevet, megsóztam, borsoztam, beletettem a kurkumát és a koriandert, végül a citrom(fenyér)füvet is. Ezeket előtte a húsvágó deszkán a klopfolóval megveregettem, hogy a szétzúzott rostok könnyebben adják ki fantasztikus ízüket. Ezt az ízélményt fokoztam még néhány kaffír lime levéllel. Amíg a leves főtt, egy párolóedényben roppanósra pároltam a gyufaszálnyi vastagra metélt sárgarépát, valamint a brokkoli rózsákat. A kész levest tejszínnel dúsítottam, tálaláskor pedig a párolt zöldségekre szedtem, chili olajjal megpöttyözve még istenibb lett.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu/archives/2009/01/26/Thai_csirkeleves/