Nagyképűen azt mondhatnám, kreáltam egy ételt, de hát nyilván szó sincs erről. Arról azonban annál inkább, hogy napok óta karfiolt ennék, de mindig találtam valami hibát az aktuális kínálatban: hol drágának ítéltem meg, hol túl nagynak, máskor pedig túl sok eldobni való levéllel csomagoltnak. Ma végre rábukkantam az igazira, és elkészítettem belőle kedvenc karfiolvagdaltamat. De mivel a diéta napjaiban vágytam már valami fűszeres ízre, indiai fűszereket kevertem bele.
Hozzávalók:
kb. 40 dkg karfiolrózsa
1 nagyobb burgonya
1 tojás
zöldpetrezselyem
só, bors, garam masala, cayenne bors, édeskömény, őrölt koriander
zsemlemorzsa
joghurt
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben puhára főztem, hideg vízzel leöblítettem, kihűtöttem, majd egy tálban villával pépesre törtem. Hozzáreszeltem a nyers burgonyát, beleütöttem a tojást, beleszórtam az apróra vágott petrezselymet (ha lett volna friss korianderem, akkor azt), majd fűszereztem a fent felsoroltakkal. A masszát zsemlemorzsával tettem kezelhetőbbé. Nem kell nagyon betonosra keverni, jobb, ha kicsit lágyabb a massza, de azért lehessen vele dolgozni. Két kanál segítségével nagyobbacska galuskákat formáltam belőle, forró olajban pirosra sütöttem. Ne süssük rögtön nagy lángon, hagyjuk, hogy előbb a belseje átsüljön, utána adjunk csak színt a daraboknak. (Legközelebb, ha nem leszek ennyire éhes, meg fogom próbálni a vékonyan kiolajozott sütőpapírra rakosgatni a vagdaltat, és sütőben megsütni.) Lehet golyó formában sütni, esetleg ellapított pogácsákat gyárthatunk belőle, ahogy tetszik. Hideg joghurttal tálaltam, és mérhetetlen élvezettel fogyasztottam.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Karfiol indiai módra |
MEGOSZTOM A FACEBOOKON! |
Töltött krumpli
Füstölt sajtos-chorizós lasagnette
Marcsi34
#2
2009. május 19. 13:35:28 | kedd |
Ez nem hizlal? Tele van kalóriával!
|
|
|
|
szabolcs01
#1
2009. május 19. 08:25:07 | kedd |
Ez jól néz ki, szívesen megkóstolnám, csak nem merek belevágni az elkészítésébe...
|
|
|
|