Hozzávalók:
50 dkg rövid tészta
1 kg darált marhahús (szerintem az eszement sok, ráadásul én pulykát használtam fél kilót)
40 dkg darabos paradicsomkonzerv
1 nagy fej hagyma
1 dl vörösbor
1 tyúkhúsleves kocka
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál aprított petrezselyem
A sajtmártáshoz:
10 dkg reszelt cheddar sajt ( 4800 Ft kilója, azt hittem, elájulok, mikor megvettem)
2 evőkanál liszt
5 dl tej
2 tojássárgája
5 dkg vaj
Elkészítés:
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, amikor megpuhult, rádobjuk a darált húst, erős tűzön megpirítjuk. Ráöntjük a bort, mehet bele a leveskocka és a paradicsomkonzerv. Sózzuk, borsozzuk, ha szeretjük, tehetünk bele szárított oregánót. Ezután kislángra állunk át, és fedő alatt addig szuttyongatjuk a szószt, amíg a hús puha nem lesz, a mártás pedig sűrű, tartalmas. Közben elkészítjük a besamelt: a vajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, közepes lángon kevergetve 5 percig főzzük. Ha felforrt és sűrűsödésnek indult, lehúzzuk a tűzről, kicsit lehűtjük, majd mehet bele a két tojássárgája és a reszelt sajt. A maceronit al dente főzzük. Ezután jöhet a rétegezés csinos, hőálló edénybe: a tészta felét kiolajozott, mély tepsibe öntjük, beborítjuk a hússal. A másik felét a tésztának elkeverjük a sajátmártással, ezzel fedjük a húst, Tetejére jöhet a zsemlemorzsa, majd a 180 fokos sütőben 45 perc szolárium.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu