Hozzávalók:
50 dkg spagetti
2-3 szelet hajszálvékony bacon
5-6 dkg jó minőségű sonka, nálam most épp feketeerdei
20-30 dkg spárga
1 dl tejszín
1 fej salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dkg vaj
olívaolaj
só, bors
reszelt parmezán
petrezselyem
Elkészítés:
A spárgafejeket levágtam, a szárakról eltávolítottam a fás részt, majd sós-cukros vízben néhány percig főztem a szárdarabokat, a fejeket csak egy-két percre dobtam a vízbe. Leszűrtem, hideg vízzel lehűtöttem, félretettem. Közben megmelegítettem a vaj és az olaj keverékét, a nagyon apróra vágott hagymákat megdinszteltem rajta, majd hozzáadtam a sonkát és a szalonnát. Kevergetve pirosra sütöttem, sóztam, borsoztam (bőven), majd ráöntöttem a tejszínt. Néhány perc alatt beforraltam a mártást, és a végén dobtam bele a spárgákat. Erre szedtem a kifőtt spagettit. Bőven adtam mellé reszelt parmezánt.
Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: