A múlt héten a bárányterrinben édes kis tojáscsövecskéket láthattatok. Most eláruljuk, hogyan is készülnek.
A tojásokat szétválasztottuk fehérjére és sárgájára. Egyneműsítettük mindkettőt. Majd egy kb. 1-1,5 cm átmérőjű fémcsövet fóliával jó sokszor körbetekertünk, kb. 7-8-szor. Így jó vastag falú cső keletkezett, ez azért kell, hogy még véletlenül se folyhasson ki belőle a tojás. Az egyik végét jó szorosan elkötöttük spárgával, majd kihúztuk a csövet. A szétválasztott tojásokat ezekbe a csövekbe töltöttük, és szorosan bekötöttük a másik végüket is, úgy hogy levegő ne maradjon benne. Ezután egy tepsi vízben megfőztük néhány perc alatt, fent a gázon, 2 rózsa égett alatta.
Forrás: www.finomania.blogspot.com