Mindkét recept elkészíthető a gyerekek hathatós segítségével is. Az elkészült édességek fagyasztásra is alkalmasak, tehát jó előre is elkészíthetők, és a vendégek bejelentkeznek, csak elő kell őket kapni a fagyasztóból, és rövidesen fogyaszthatóak.
Gesztenyés keksztekercs
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
5 dkg szobahőmérsékletű margarin
tej
durvára vágott/darált dió
kakaópor
Töltelékhez:
25 dkg gesztenyepüré
5 dkg olvasztott margarin
Elkészítés:
A darált kekszet a dióval és a kakaóporral összekeverjük, beledolgozzuk a margarint, és óvatosan tejet adunk hozzá (vigyázzunk arra, hogy le legyen ragacsos, mert megnehezíti a formázást.)
Felezzük meg a kekszes masszát és a tölteléket is. Terítsünk ki egy folpackot a nyújtódeszkára, és nyújtsuk ki rajta az egyik adag masszát. Kenjük rá a töltelék egyik felét, majd a folpackkal szorosan csavarjuk fel. Ismételjük meg a műveletet az alapanyagok másik felével is.
Hűtőszekrényben 1-2 óra áthűtés után szeleteljük, és tálaljuk.
Zebrakeksz
Hozzávalók:
2-2,5 hosszú csomag Albert keksz
1 cs főzős dr. Oetker csokipuding
4 evőkanál cukor
0,5 dl feketekávé
4,5 dl tej
1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A pudingot a tasakon leírtak szerint készítjük, de 4,5 dl tej + 0,5 dl feketekávé alkalmazásával. A csomómentesre keverendő részbe tesszük az 1 evőkanál (nem instant) kakaóport. A pudingot langyosra hűtjük. A kekszeket ezzel a pudinggal ragasztjuk össze, majd a szélén a réseket tömítjük a kimaradt pudinggal. Folpackba csavarva néhány órára tegyük a hűtőbe a pudingos kekszrudat, hogy átpuhulhasson. (Ha gyorsítani szeretnénk a puhulást, fagyasszuk le, felengedés közben gyorsan átpuhul.)
A kekszrudat ferdén szeleteljük, így lesz zebracsíkos.
Jó étvágyat!
Nézd meg a többi sütés nélkül készült édesség receptjét is: ITT és ITT!