A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 12 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1/2 cs sütőpor
- 1 cs vaníliáscukor
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 3 citrom
- 20 dkg barna nádcukor
- 2 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
A tésztához a szobahőmérsékletű margarint a tojással, a cukorral és a vaníliával alaposan kikavarjuk, hozzátesszük a lisztet és a sütőport, gyorsan összegyúrjuk, majd egy órán át hűtőben pihentetjük. Tortaformában két lapot sütünk belőle.
A krémhez a túrót a citromok levével és reszelt héjával összekavarjuk, hozzátesszük a cukrot és a mascarponét, végül a felvert tejszínt is óvatosan belesimítjuk. Egymásra rétegezzük a tésztát és a krémet, a tetejét citrom- vagy limekarikákkal, reszelt citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük és legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.