Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 3 tojás
- fél cs sütőpor
- 2 ek kakaó
- 1 mk fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 1 cs vaníliás cukor
- fél tábla étcsoki
- 10 dkg aszalt gyümölcs
- 1/2 narancs kifacsart leve
- reszelt citrom és narancshéj
A lisztet és a sütőport összeszitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor harmadával felverjük. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vanília cukorral, majd felhabosítjuk a puha margarinnal is. Beletesszük a narancslevet, a kakaót, a fahéjat, a szerecsendiót, majd a sütőporos lisztet.
Óvatosan, kanalanként adagolva beleforgatjuk a tojásfehérjét. Hozzákeverjük az összetört csokit, az aszaltgyümölcsöket (én most ananászt és sárgadinnyét használtam), és a citrom- és narancsreszeléket.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept