Tészta:
- fél kg 39g ch tartalmú teljes kiörlésű, napraforgó magos liszt
- 5-10 dkg fehér liszt
- 1,5 dl olaj
- fél élesztő
- 3 dl meleg víz
- só
- szalonna (kenyérszalonna, de jó hozzá bármilyen szalonna) apróra vágva
- 5 dkg szárazkolbász (vagy bármilyen, lehet szalámi is)
- 1 nagy fej vöröshagyma felszeletelve
- 1 nagy doboz tejföl, + 2 ek. liszt
- 5-10 dkg reszelt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- ételízesítő
200 fokon kb. 10-15 percig sütjük, majd kivesszük, és megkenjük a liszttel, ételízesítővel, reszelt fokhagymával és reszelt sajttal elkevert tejföllel. Tetejére rászórjuk a hagymát, a szalonnát és a kolbászt, és visszatesszük sülni, kb. 20 percre, vagy amíg szép barnásra nem sül. Sütés után kivesszük hűlni kb. 30 percet, és után kockákra vágjuk.
2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.