Hozzávalók:
- 1 kicsi karfiol
- 1 kicsi vöröshagyma
- 3-4 szál sárga répa
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- ételízesítő 2 ek.
- 1 húsleves kocka
- olaj fél dl
- liszt 2 ek.
- tejföl 3-4. ek
- bors egész és őrölt
- szárított, vagy friss tárkony
- kevés víz
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát és a megpucolt, felaprított sárgarépát megdinsztelem 3-4 percig, majd 1 ek. ételízesítővel, elmorzsolt húsleveskockával, őrölt borssal, a tárkonylevéllel és kevés vízzel félpuhára párolom fedő alatt.
Majd felengedem vízzel, beleszórom a szemes borsot, beleteszem a rózsákra szedett, megmosott karfiolt, és addig főzöm, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Kevés olajat felhevítek, és a 2 ek. liszttel rántást készítek. Majd belereszelem a fokhagymát. Berántom vele a levest, és elkeverem benne a tejfölt. 3-4 percig még forralom, és kész is.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.