Hozzávalók:
- 1 kicsi karfiol
- 1 kicsi vöröshagyma
- 3-4 szál sárga répa
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- ételízesítő 2 ek.
- 1 húsleves kocka
- olaj fél dl
- liszt 2 ek.
- tejföl 3-4. ek
- bors egész és őrölt
- szárított, vagy friss tárkony
- kevés víz
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát és a megpucolt, felaprított sárgarépát megdinsztelem 3-4 percig, majd 1 ek. ételízesítővel, elmorzsolt húsleveskockával, őrölt borssal, a tárkonylevéllel és kevés vízzel félpuhára párolom fedő alatt.
Majd felengedem vízzel, beleszórom a szemes borsot, beleteszem a rózsákra szedett, megmosott karfiolt, és addig főzöm, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Kevés olajat felhevítek, és a 2 ek. liszttel rántást készítek. Majd belereszelem a fokhagymát. Berántom vele a levest, és elkeverem benne a tejfölt. 3-4 percig még forralom, és kész is.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértőnk, vagy ha egyszerűen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva: