Hozzávalók:
Tészta:
- 3 tojás
- 2 ek napraforgó olaj
- 10 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 ek kakaó
- 1 csapott ek szódabikarbóna
- 3 dkg keményítő
Krém:
- 2 dl tejszín
- 1 kis dobozos tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom héja
- fél citrom leve
- 40 dkg túró
- lekvár
Máz:
- tábla csoki
- napraforgó olaj
A tojást és a cukrot alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a szódaporral, a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba. Megsütjük, kihűtjük, meglekvározzuk. A túrót nagy sebességű mixerrel habosra keverjük a cukor felével, a citromokkal, a langyos tejföllel. Felverjük a tejszínhabot, és finoman összeforgatjuk a túrókrémmel.
Ha biztosra akarunk menni, használhatunk zselatint vagy habfixálót, előbbit a túrókrémhez, utóbbit a tejszínhabhoz. Rátesszük a piskótára, mehet a hűtőbe. A csokit két kanál olajon megolvasztjuk, és a tortára öntjük, majd 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.