Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 30 dkg füstölt sajt
- 30 dkg ementáli sajt
- ½ liter tejszín
- 1 nagy doboz tejföl
- só
- bors
- mustár
- csíkozott bacon
A csirkemelleket felszeleteljük, sóval, borssal, mustárral ízesítjük és egy fél óráig állni hagyjuk. Minimális forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk.
A sajtokat lereszeljük, beleforgatjuk a melleket. A tejszínt és a tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a húsból kifolyt pecsenyelevet és a kihűlt olajat.
Egy jénai tálba öntünk egy kicsit a tejszínes keverékből, leteszünk egy réteg húst, rászórjuk a maradék sajt felet, majd rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére baconcsíkokat helyezünk, előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
2011. ápriisi pályázatra beküldött recept.