Hozzávalók:
- fél kg darált sertéshús
- 1 fej hagyma
- 1 nagy fej karfiol
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 kk pirosarany
- 1 kk mustár
- 1 nagy doboz tejföl
- 20 dkg sajt
- 1 bögre rizs
- napraforgó olaj
A hagymát felkockázzuk, pici olajon megfonnyasztjuk.
Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, piros aranyat, felöntjük vízzel, épphogy ellepje, és készre főzzük.
Közben a rizst megpároljuk kétszeres mennyiségű vízzel, pici sóval, és sós vízben megfőzzük a szétszedett karfiolt is.
Ha elkészült a hús, egy tálban egymásra rétegezzük, előbb a hús, majd a rizs, ezt meglocsoljuk szafttal, erre jön a rózsáira szedett karfiol.
Két réteget készítünk, a tetejét leöntjük a reszelt sajttal elkevert tejföllel, és sütőben aranyszínűre pirítjuk.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.