Édes mártáshoz: 4 db tojás, 12 dkg cukor, 5 dkg vaj,
Vaj a tepsi kikenéséhez és a lapok közötti locsoláshoz
Tálaláshoz porcukor, tetszőleges gyümölcsök, 1 ü eperbefőtt vagy lekvár
A tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd lehűtjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor felével, vajjal, és beletesszük a vaníliás cukrot, áttört túrót, csípet sót, beáztatott mazsolát, reszelt citromhéjat, és tejfölt. Jól összekeverjük. A tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, elkeverjük, és óvatosan belekeverjük a cukor másik felével kemény habbá vert tojásfehérjét is lazításként. Kikenjük olvasztott vajjal egy kisebb tepsit és kibéleljük réteslappal úgy, hogy a szélei kilógjanak. Meglocsoljuk olvasztott vajjal és beletesszük a tésztamasszát. Betakarjuk a lelógó résszel, ha szükséges és maradt még réteslap ráfektetjük, meglocsolgatjuk vajjal. Előmelegített 160 c-os sütőben 40-50 percet sütjük. Melegen felszeletelve porcukorral megszórva tálaljuk. Adhatunk mellé tetszőleges gyümölcsöket, citromfüvet, eperbefőttet vagy kikevert lekvárt, esetleg más öntetet is.