50 dkg 8 tojásos gyufametélt, 5 db tojás, 25 dkg mák,
a tepsi kikenéséhez kevés vaj a szóráshoz zsemlemorzsa
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hidegvízzel jól lehűtjük és lecsepegtetjük. Beáztatjuk a mazsolát. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, 15 dkg cukorral. Amikor jó babos beletesszük a mézet, citromhéjat, fahéjat, vaníliás cukrot, pici sót, tejfölt, mákot és a rumot. Jól elkeverjük. Rászórok a lecsepegtetett mazsolát, és belereszeljük gorombára a megtisztított almát. Kemény habot verünk a maradék cukorral a fehérjéből. Összekeverjük az almás mákos masszát a tésztával, majd belekeverjük nagyon óvatosan a habot, hogy ne törjön. Kivajazott morzsázott hőálló tálba tesszük és előmelegített 180 c-os sütőbe 40 percet sütjük. Sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé cukros tejfölt, kikevert baracklekvárt, vagy vaníliás, fahéjas öntetet tetszőlegesen.