Azt mondják, ha egy férfi szeret főzni, akkor mindig jó szakács lesz belőle.
Nem tudom mennyire igaz, de az aprólékos bíbelődés tényleg távol áll a mindennapos főzéstől.
Azt írja a szakácskönyv: "hirtelen sütöm a hús mindkét oldalát" - igen-igen, idáig én is eljutok, de ezt nagyon különböző minőségben lehet produkálni, és nem mindig lesz az igazi!
Gondoltam, most az ünnepek alatti, pihenős időszakban ellesem a férjemtől, mi egy férfiszakács titka?
Cigánypecsenye - sertéstarjából
Fél dl, felforrósított olajba, 2 gerezd foghagymát reszelünk, pirospaprikát, sót, borsot keverünk. Ezzel kell majd a húst sütés után bekenni.
1. A tarja szeletek széleit a hártyáknál be kell vagdosni
2. a szeleteket klopfolni, besózni
3. enyhén paprikás lisztbe forgatni a húst,
4. kevés, nagyon forró olajon a hús egyik oldalát kb.: 2 percig sütni (Az olaj ne lepje el a húst, és akkor kell megfordítani, ha a nedvek feljönnek a hús tetején. Nem szúrva, inkább csipesszel kell megfordítani, hogy a nedvek a húsban maradjanak, így nem lesz kemény és száraz. Aprólékosnak tűnik - de ha így szokjuk meg, hamar rutinná válik)
5. a hús másik oldalát elég: kb.1 percig sütni
6. a serpenyőből kivett husit rögtön meg kell kenni, az előre elkészített fűszeres olajjal
Sült krumplival és egy halom szalmahagymával - fantasztikus!
Jó nézni, ha egy férfi képes ilyen gonddal, szeretettel főzni.
Ennél már csak az lenne szebb, ha ezt minden nap megtenné.
Sóderparti - Sokszor hallottam |
Hogy kitől hallottam? - Hát, a férfiaktól!
MEGOSZTOM A FACEBOOKON! |